Românii ar putea să îşi poată obţine pe loc, buletinul de identitate, în doar 15 minute, de la orce primărie din ţară, indiferent de domiciliu. Propunerea ar putea intra în vingoare dacă proiectul de lege iniţiat de Partidul Noua Românie, va fi adoptat de Parlament.

Potrivit propunerii legislative iniţiată de PNR, cartea de identitate se va elibera pe loc, la orice primărie, unde va funcţiona un Birou al Evidenţei Populaţiei, care va procesa pe loc datele de identificare ale cetăţeanului român şi îi va elibera pe loc documentul de idendidtate. Astfel românii nu vor mai fi puşi pe drumuri şi nici nu vor mai aştepta între 7 şi 14 zile pentru a-şi primi actul de identitate.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, proiectul de lege prevede ca în fiecare primărie să existe un terminal securizat prin intermediul căruia se poate accesa baza naţională de la Evidenţa Populaţiei, din oricare primărie din ţară. Astfel încât, indiferent de domiciliul unde te aflii, în cazul în care ţi-ai peirdut buletinul să nu mai fii nevoit să cutreieri ţara pentru a merge în localitatea de domiciliu pentru noul act. Se simplifică şi procedura de documente necesare ce trebuiesc depuse la eliberarea noului act de identitate. Fără certificat de căsătorie şi certificat de naştere atunci când este vorba de preschimbarea actului de identitate, întrucât a expirat valabilitatea. În acest caz, cetăţeanul merge doar cu vechiul buletin, completează pe loc un singur formular, declară pe proprie răspundere că are aceeaşi adresă de domiciliu, face foto pe loc, şi i se eliberează în maxim 15 minute, noul act de identitate.

În cazul în care şi-a schimbat adresa de domiciliu, este necesară noua adresă pe care să o declare pe proprie răspundere că acolo locuieşte. Certificatul de naştere va fi necesar doar prima dată când i se eliberează actul de identitate la vârsta de 14 ani, când împreună cu un membru al familiei, merge la Evidenţa Populaţiei pentru a i se elibera buletinul.

În cazul românilor aflaţi în afara graniţelor ţării, actul de identitate se va elibera pe loc la Ambasade şi Consulate.

„România trebuie să ţină pasul cu era modernă, cu tehnologia, iar administraţia statului român trebuie să implementeze rapid cele mai simple şi eficiente metode de furnizare de servicii către populaţie. Eliberarea pe loc a actului de identitate este necesară pentru ca românii să nu mai fie nevoiţi să stea la cozi de cel puţin două ori, odată să depună actele şi a doua oară să îşi ridice buletinul peste 14 zile. Nu e normal acest lcuru în condiţiile în care tehnologia ne permite eliberarea pe loc a acestor documente. O vedem de fiecare dată când sunt alegeri. De ce atunci se poate şi în restul zilelor nu? Această propunere a PNR face parte din proiectul de moderinzare a sistemului de adminisraţie publică astfel încât acesta să fie conceput şi să funcţioneze în favoarea cetăţeanului, a contribuabilului„, a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Partidul Noua Românie a fost înfiinţat pe 17 iunie 2015 de către patru tineri care nu au mai fost în alte partide, cu scopul de a crea o alternativă reală la actuala clasă politică, astfel încât românii să aibă pe cine vota. PNR este primul şi singurul partid din România care nu acceptă traseişti politici şi nici membri din alte partide.

Poţi să te alături echipei Noua Românie doar dacă ai minim 18 ani şi dacă nu ai mai fost în alt partid în ultimii şapte ani şi dacă eşti de acord să plăteşti cotizaţia anuală de 60 lei.

E nevoie de o nouă clasă politică, una curată, onestă, și care să lucreze pentru România și în interesul românilor. Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.