Maria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu și Erika Anett Halay, au cucerit duminică, medaliile de bronz în proba feminină de bob-4 persoane, în cadrul Campionatelor Mondiale de bob și skeleton de la Igls din Austria.

Echipajul românesc a încheiat cursa într-un minut, 48 de secunde și 18 sutimi. În timp ce echipajul canadian format din Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz, și-a adjudecat medalia de aur după ce a încheiat cursa într-un minut, 47 secunde și 35 sutimi.

Argintul a revenit tot unui echipaj canadian format din Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin. Canadiencele au încheiat cursa într-un minut, 48 secunde și 11 sutimi.

”Nu am avut un start prea bun, dar am reușit două manșe foarte bune. E o zi mare!”, a declarat Maria Adela Constantin, după cursă.

La cursa, desfășurată în premieră în cadrul Campionatelor Mondiale, au participat patru echipaje.

În toamna anului 2014, federația internațională de specialitate a decis să permită și femeilor să participe în probele de bob-4 persoane ca piloți și împingători.

Primele femei pilot în Cupa Mondială au fost Kaillie Humphries (Canada) și Elana Meyers Taylor (SUA), concurând alături de bărbați împingători. Primul echipaj integral feminin a fost pilotat de Alysia Rissling (Canada), la Cupa Nord-americană de la Calgary, în februarie 2015.