Orașul Brașov a ratat șansa de a găzdui în anul 2020, în premieră Jocurile Olimpice de iarnă rezervate Tineretului. CIO a desemnat drept gazdă a competiției, orașul elvețian Lausanne.

Cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret se va desfășura în 2020 în Elveția la Lausanne, oraș în care Comitetul Internațional Olimpic își are sediul din anul 2015.

Orașul elvețian a fost preferat de membrii CIO, ca și gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, în dauna Brașovului.

Alegerea gazdei Olimpiadei de iarnă pentru Tineret a avut locîn cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur din Malaezia.

Jocurile din ianuarie 2020, care se vor desfășura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, vor fi organizate împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului va avea loc în perioada 12-21 februarie 2016, la Lillehammer în Norvegia, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1994.

Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), însă nu a contat acest lucru pentru membrii CIO.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, oraș care a găzduit Olimpiada de iarnă în 1964 și 1976.