Un tânăr din Braşov folosea satârul şi ciocanul de şniţele pentru a prepara droguri pe care ulterior le vindea în oras. Procurorii DIICOT l-au prins în flagrant şi magistraţii Tribunalului Braşov au decis ca acesta să-şi petreacă Revelionul în spatele gratiilor.

Pe 29.12.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului D.M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

„În fapt s-a reținut că, la data de 28.12.2019, proprietarul unui apartament închiriat în regim hotelier a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că în dormitorul locuinței respective a găsit mai multe pungi ambalate, ce conțineau comprimate de culoare roz și prafuri sau substanță solidă de culoare albă ori brun deschis. În urma investigațiilor efectuate, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Brașov – Serviciul Antidrog au identificat și ridicat din imobilul închiriat în regim hotelier 135 g cocaină, 600 g MDMA cristal pulbere si 2136 pastile MDMA si 100 g ketamină, produse stupefiante pe care inculpatul D.M. urma să le comercializeze pe raza municipiului Brașov, dar și un satâr, un ciocan de șnițele, cântare și pungulițe pe care acesta le folosea la pregătirea pentru vânzare a produselor stupefiante. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000 euro. Pe 29.12.2019, magistrații Tribunalului Brașov au dispus arestarea preventivă a inculpatului D.M., pentru o perioadă de 30 de zile„, se arată în comunicatul DIICOT.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițișilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.