Designerul Cătălin Botezatu își supune concurenții de la show-ul „Supermodels by Cătălin Botezatu“, difuzat de Kanal D, la probe și ședințe foto draconice.

În dorința de a da lovitura în lumea modei, 60 de tineri, fete și băieți au acceptat să se dea pe mâna lui Bote, însă fără să știe ce îi așteaptă cu adevărat.

Ca să pună mâna pe un contrac cu o prestigioasă agenţie din Paris, concurenții sunt supuși la probe extrem de dificile și ședințe foto pe cât de inedite pe atât de dure.

După prima probă eliminatorie, din cei 60 de concurenți, mai departe vor merge doar 18.

Bote a spus că formatul este 100% românesc și că și-a pus tot sufletul în acest proiect tv.

„Este un format nou pe piaţa românească, este un format pur românesc, după idei pur româneşti. Poate că este cel mai fashion, cel mai complet şi complex format de televiziune legat de modă deoarece, pentru prima oară, are în componenţă şi fete, şi băieţi. În urma castingurilor făcute la nivel naţional, la care s-au prezentat peste 10.000 de persoane, s-au ales în faza finală doar 18 concurenţi. Este nou prin faptul că aceştia sunt împărâiţi în trei echipe, care rivaliează, care luptă între ele pentru un premiu final. Se vor lega prietenii, duşmănii, iubiri, dar toate vor fi demolate pentru că trebuie să-şi dea seama că, de fapt, concurează unul împotriva celuilalt. M-am implicat foarte mult, este proiectul meu de suflet, m-am implicat aproape 100%, de la a clădi împreună cu echipa de producţie acele probe, până la a testa înainte acele probe pentru a vedea dacă le pot trece sau nu concurenţii, pentru că nu am vrut să-i punem în pericol, au fost şi momente în care filmările au fost asistate de paramedici. Şi nu mai vorbesc de implicarea emoţională, pentru că la fiecare eliminare o parte din familia mea se împuţina, dispărea, în acei oameni am investit sentimente, cunoştinţele mele“, a declarat Cătălin Botezatu pentru „Adevărul“.

Cătălin Botezatu i-a supus pe concurenți un pictorial în mare, în toiul iernii, în pielea goală, la 0 grade Celsius.

Alături de Cătălin Botezatu, din juriul emisiunii fac parte celebrii fotografi Marius Bărăgan şi Gabriel Hennessey, precum şi hairstylistul de top Laurent Tourette.

După 24 de ediții, se va alege concurentul care pleacă acasă cu marele premiu ce constă într-un contract cu o celebră casă de modă din Paris.

Prima ediție a „Supermodels by Cătălin Botezatu“ a fost difuzată pe 7 februarie de la ora 21,30 de Kanal D.