Ministerul Finanțelor Publice a realizat luni, prima extragere la Loteria bonurilor fiscale, care pune la bătaie premii de un milion de lei. Românii care au bonuri emise pe 7 februarie, vor împărți potul cel mare.

Extragerea a avut loc, luni, la sediul Loteriei Române, la ora 11,30, și a fost transmisă în direct de TVR 1.

În urma extragerii s-a stabilit că luna câștigătoare este februarie, ziua 7, iar valoarea 006.

Astfel că toți românii care se vor duce în următoarele 30 de zile, la sediile ANAF, cu bonuri emise pe 7 februarie și a căror valoare este între 6,00 lei şi 6,99 lei, vor împărți milionul de lei.

Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu şi 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea ”conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.