Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a prins curaj şi îl deconspiră pe Traian Băsescu.

După ce a condus 10 ani România, din postura de Preeşdinte al României şi a fost Ministru al Transproturilor, senator în funcţie, Băsescu este acum dat în vileag de CNSAS.

Ca urmare a candidaturii lui Băsescu la europarlamentare, CNSAS a decis, la şedinţa de joi, transmiterea către instanţa de contencios de la Curtea de Apel Bucureşti, o solicitare de stabilire a calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană„, se arată în comunicatul CNSAS.

Numele conspirativ al lui Traian Băsescu în securitate era „Petrov”. Sub acest nume conspirativ, Băsescu a făcut poliţie politică.

Traian Băsescu este cap de listă din partea PMP, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019.

CNSAS l-a mai verificat pe Băsescu în 2002, 2004, 2006, 2009 şi 2013, concluziile fiind acelea că lui nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securităţii.

Dacă Curtea de Apel Bucureşti confirmă calitatea de colaborator al securităţii, pentru Traian Băsescu, acesta îşi va pierde funcţia de senator, nu va mai putea candida la europarlamentare şi riscă ani grei de puşcărie pentru fals în acte.