Bomba anului. Parlamentul României se reduce cu 60%

Bomba anului. Parlamentul României se reduce cu 60%
loading...

Vocea milioanelor de români se face auzită, graţie Noua Românie. Numărul parlamentarilor se va reduce cu 60%, se desfiinţează pensiile speciale, madatele sunt limitate la două, iar mandatul Preşedintelui României revine la patru ani. Toate aceste modificări legislative sunt realizate la iniţiativa PNR.

În timp ce Opoziţia se plimbă pe la DNA şi bate palma cu PSD, un nou partid face cu adevărat Opoziţie în România şi are curajul să propună modificări legislative care să reformeze din temelii sistemul politic din ţară.

Potrivit amendamentelor PNR, se va reduce numărul de senatori şi deputaţi de la 446 cât sunt în prezent, la 215. PNR vrea un număr fix de senatori şi deputaţi per judeţ/Bucureşti/Diaspora, indiferent de numărul locuitorilor. Mai exact, propune câte doi senatori şi trei deputaţi per judeţ/Bucureşti/Diaspora. Astfel, Parlamentul s-ar reduce cu circa 60%, ar fi mai suplu şi mult mai eficient, iar competiţia electorală mult mai strânsă.

Astfel s-ar reduce cheltuielile parlamentare cu 60% şi cei aleşi în funcţii de senator şi deputat vor fi mai bine preătiţi şi mai uşor cunoscuţi de români. Fiecare cetăţean poate să deţină maxim două mandate, fie de senator fie de deputat, care pot fi şi consecutive. Astfel se asigură reformarea clasei politice şi evitarea situaţiei ca parlamentarii să „îmbătrânească” în Parlament.

Mandatul Preşedintelui României revine la patru ani astfel încât să se poată organiza simultan alegerile parlamentare cu prezidenţiale şi prezenţa la vor să fie mai mare. În plus se reduc şi costurile de organizare a alegerilor şi România nu mai stă tot timpul în campanie electorală la fiecare doi ani.

PNR propune ca pe ficare buletin de vot, indiferent de tipul alegerilor să se introducă o un patrulater în care se va scrie următorul text: “Niciunul dintre candidaţi”. În cazul în care numărul voturilor înregistrate prin aplicarea ştampilei pe patrulaterul cu textul “Niciunul dintre candidaţi” este de 50%+1 din numărul voturilor valabil exprimate în circumscripţia respectivă, alegerile se anulează iar niciunul dintre candidaţii care au luat parte la primul scrutin, nu mai pot participa la următorul scrutin electoral în circumscripţia respectivă şi nici în altă circumscripţie. Întrucât votul astfel înregistrat reprezintă decizia prin care electoratul refuză toţi candidaţii, considerându-i nepotriviţi pentru a fi aleşi.

PNR va anula şi pensiile speciale pentru parlamentari şi aleşii locali. Noua Românie consideră că o astfel de lege este discriminatorie pentru restul categoriilor socioprofesionale.

Se va introduce principiul contributivităţii la fondul de pensii, pentru toate categoriile profesionale din România.

Ajută PNR să schimbe România. Alătură-te echipei Noua Românie şi fii parte a schimbării.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. Estera
  Estera 19 septembrie, 2017, 22:09
 2. Gim
  Gim 20 septembrie, 2017, 10:15

  Sunt de acord,mult succes.

  Reply this comment
 3. Kovacs Gheza
  Kovacs Gheza 21 septembrie, 2017, 00:11

  Voi credeti in asa ceva ?

  Reply this comment
 4. BL
  BL 23 septembrie, 2017, 21:06

  se va….

  Reply this comment
 5. Mircea
  Mircea 28 septembrie, 2017, 14:20

  Este absurd sa fie un numar egal de senatori pentru fiecare judet. nu este deloc normal ca un judet cu 3 mil de locuitori sa fie reprezentat la fel ca un judet cu 1 mil de locuitori sau chiar mai putin. Pe de alta parte este de asemenea absurd sa nu scrieti corect un articol si totusi sa doriti sa va creada lumea oameni competenti. „curaşul” sau „preătiţi” sunt doua greseli care m-au facut sa nu mai continui sa citesc acest articol propagandistic.

  Reply this comment
 6. Giuc
  Giuc 30 septembrie, 2017, 18:58

  Nu e ceva deosebit sa mai „scapi” o litera.Dar e adevarat cu nr de parlamentari.Ar trebui calculat pe fiecare judet ,cati alegatori sunt,facut totalul pe judete apoi impartit totalul la cati parlamentari vrem si aflam la cati locuitori revine un parlamentar.In rest ideile sunt bune dar greu de pus in practica pana cand CC-ul nu va preciza ce este un drept castigat -pensia castigata si calculata dupa contributivitate sau pensia castigata dupa o lege facuta de cei interesati sa obtina un castig personal .Abia pe urma se pot recalcula pensiile tuturor dupa contributivitate ,fara ultimul salariu sau primele adaugate la acesta.

  Reply this comment
 7. Ion
  Ion 13 martie, 2018, 20:31

  Vezi sa nu :)))

  Reply this comment
 8. rpd
  rpd 18 martie, 2018, 12:49

  buna ziua
  de acord cu toate cele propuse (nu prea cred ca nu sunt fake-uri, dar … sa zicem ca nu …), mai putin un lucru :
  votul sa fie validat (indiferent ce se supune votarii) cu 1/2+1 din numarul total de cetateni cu drept de vot, pt.ca daca se accespta 1/2+ 1 DOAR din voturile valabile exprimate, se poate ajunge, prin reducere la absurd, ca o lege, un parlament sau orice altceva s-ar supuen votului, sa fie validat cu 2:1.
  daca se prezinta doar 3 persoane la vot (in toata tara) atunci se aproba acel ceva doar prin vointa celor 3 persoane, ceea ce este total inechitabil … – in asemenea conditii, se impune participarea la vot, obligatorie.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<