”Tinerii au murit în Club Colectiv pentru că l-au sărbătorit pe Diavol și au cântat moartea”, este declarația halucinantă a unui preot ortodox. Patriarhul Daniel ar fi interzis preoților să meargă la locul tragediei și să țină slujbe de pomenire pentru victimele incendiului.

Preafericitul Patriarh cu salariu plătit de stat și cu antemergător la deplasarea în trafic, ar fi interzis preoților să meargă la locul tragediei și să țină rugăciuni și slujbe de pomenire.

Motivul este unul de-a dreptul halucinant. Patriarhul Daniel spune că tinerii au primit ce au meritat: adică moartea!

În cele trei zile de doliu național decretate de Guvernul României, nicio față bisericească de la Patriarhie nu și-a făcut apariția pe la locul tragediei.

Lipsa fețelor bisericești este ”justificată” printr-un comunicat sec de presă, care precizează faptul că ”preoții nu au venit pentru simplu fapt că nu i-a invitat nimeni”.

”În legătură cu discuțiile din spațiul public referitoare la o slujbă de pomenire la Clubul Colectiv din Bucureşti pentru victimele trecute la Domnul în urma incendiului din seara zilei de 30 octombrie 2015, precizăm: Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat o slujbă de pomenire în fața Clubului Colectiv în cele trei zile de la tragedie. În schimb, familiile acestora au solicitat oficierea de slujbe de pomenire ale decedaţilor la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni (situată la 100 metri de club; strada Cuza Vodă nr. 77-79, Sector 4, Bucureşti), precum şi la alte biserici din București unde sunt depuși decedaţi (bisericile Vatra Luminoasă, Iancu Nou Bălăneanu, Delea Veche, etc.). Astfel, o slujbă de pomenire a celor trecuţi la Domnul în urma incendiului de la Clubul Colectiv are loc la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni şi în această seară de luni, 02 noiembrie 2015, de la ora 18:00.   Precizăm că în spitalele din Bucureşti, preoţii de caritate din Capitală se roagă pentru toţi pacienţii în capele, iar, la solicitarea rudelor pacienţilor, asigură acestora asistenţă religioasă şi consiliere spirituală personală (în unele cazuri a fost refuzată prezenţa preotului lângă pacient).   Prin urmare, Biserica respectă convingerea religioasă a fiecărei familii îndoliate sau îndurerate”, precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Un preot ortodox din Prahova s-a hotărât să rupă tăcerea. Acesta susține că Prefericitul Daniel le-a interzis preoților să participle în vreun fel la nefericitul eveniment pe motiv că “toți tinerii din incinta cu pricina l-au sărbătorit pe însuși Diavolul, au cântat moartea și moarte au găsit”.

După ce aceste declarații au stârnit mâhnire în rândurile opiniei publice, Biroul de Presă al Patriarhiei Române dezminte și spune că totul este o dezinformare menită să incite la ură și dezbinare.

Referitor la ştirea falsă postată pe site-ul Bewoman.ro despre un presupus preot anonim din judeţul Prahova care ar fi făcut o asociere forţată între tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti şi sărbătoarea de Holloween precizăm: În aceste zile în care opinia publică din ţară şi străinătate este profund marcată de tragedia petrecută într-un club din Bucureşti în seara zilei de 30 octombrie 2015, considerăm că astfel de dezinformări postate sub protecţia anonimatului sunt iresponsabile şi au rol de manipulare. Celor care au fost tentaţi să dea crezare unor astfel de dezinformări, precizăm că Patriarhia Română şi-a exprimat compasiunea şi solidaritatea cu familiile îndoliate şi cei aflaţi în suferinţă pe pat de spital în dimineaţa zilei de 31 octombrie 2015. La Sfânta Liturghie din ziua de 1 noiembrie 2015, în biserici şi mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureştilor au fost oficiate rugăciuni pentru însănătoşirea celor răniţi şi de pomenire a celor trecuţi la Domnul. De asemenea, din ziua de 31 octombrie 2015, preoţii de caritate din spitale acordă asistenţă religioasă şi consiliere spirituală celor greu încercaţi în tragedia din Clubul bucureştean. Regretăm faptul că în astfel de momente în care se impun compasiunea şi solidaritatea cu cei greu încercaţi în urma tragediei din Clubul Colectiv mai sunt persoane care încearcă să incite la ură şi intoleranţă”, precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Luni seară, site-ul Agenției de Presă al Patriarhiei, Basilica, a fost inundat de știri care anunțau că preoți, Mitropoliți, Arhiepiscopi, țin slujbe și se roagă pentru victimele din Clubul Colectiv.

Coincidență sau nu, toate aceste știri au fost publicate luni, la patru zile de la tragedie.

Iată câteva titluri de pe site-ul Basilica.ro:

„Mitropolitul Banatului a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei din Bucureşti”

”Mesaj de compasiune din partea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu”

”Rugăciune și ajutor pentru victimele incendiului din 30 octombrie”

”Mitropolitul Clujului: „Să nu căutăm neapărat vinovați, ci să mărim frățietatea și solidaritatea dintre noi”

”Solidari cu cei greu încercaţi în groaznicul accident de la Clubul Colectiv din Bucureşti”

”Campanie de donare de sânge pentru persoanele afectate de incendiul din clubul Colectiv”

”Slujbe de pomenire pentru decedaţi şi rugăciuni pentru sănătatea pacienţilor, la solicitarea familiilor acestora”