Binance Academy, platforma de învățare blockchain și cripto a Binance, prezintă tendințele în educația cripto în 2023 la începutul noului an școlar, iar  rezultatele arată că între septembrie 2022 și august 2023, numărul  de utilizatori care au interacționat cu Binance Academy a crescut cu 62%.

Mai mult, totalul persoanelor care au acumulat cunoștințe despre criptomonede și tehnologia blockchain pe platformă de la înființarea acesteia, din 2018, a ajuns la 39 de milioane.

Potrivit datelor Binance Academy, cele mai populare subiecte în educația cripto de până acum în 2023 sunt Metaverse, Bitcoin, portofelele cripto și candlesticks. Articolele de nivel începător care se concentrează pe modul de a tranzacționa, pe definirea tehnologiei blockchain și pe utilizarea portofelelor cripto au devenit cel mai popular conținut din Binance Academy.

Spre deosebire de tendințele de anul trecut, interesul pentru NFT-uri a scăzut în 2023, în timp ce activitățile de tranzacționare și investiții rămân relevante. În mod similar, interesul pentru portofelele cripto și Bitcoin indică o adopție în creștere a criptomonedelor. Interesul pentru Metaverse semnalează atracția tot mai mare a jocurilor metaverse-centric precum Roblox, precum și a marilor branduri precum Nike, Chipotle, Gucci și Walmart.

În 2023, interesul pentru educația cripto s-a extins în multe țări din întreaga lume, în special în piețele emergente precum India, Bangladesh, Turcia, Ucraina și Indonezia – toate acestea situându-se în topul țărilor în care utilizatorii care caută educație în domeniul cripto pe Binance Academy.

„Confruntați cu o inflație ridicată și un acces limitat la finanțele tradiționale, oamenii caută alternative pentru a-și proteja veniturile”, a declarat Yi He, cofondator al Binance. „Cripto este soluția. Pe măsură ce oamenii devin dornici de cunoștințe despre cripto pentru a lua decizii financiare informate, educația oferită de Binance Academy devine crucială pentru propria lor libertate financiară.”

Acest interes crescut pentru educația cripto nu vine doar din partea utilizatorilor individuali, ci și din partea organizațiilor educaționale. Pe măsură ce nevoia de profesioniști în industria cripto și blockchain crește, Binance Academy a colaborează cu peste 180 de universități – o creștere față de cele 73 de universități din 2022 – pentru organizarea de ateliere și evenimente educaționale, precum și pentru crearea de cursuri și curriculum. Numărul acestor parteneriate s-a dublat în 2023, atrăgând peste 15.000 de studenți din întreaga lume.

Despre Binance Academy

Binance Academy este o platformă majoră de educație pentru blockchain și criptomonedă, care include peste 1.000 de articole și glosar, plus cursuri despre blockchain, criptomonedă, Web3 și multe altele. Lansată în 2018, aceasta deservește milioane de cursanți din întreaga lume, în peste 30 de limbi. Inițiativele educaționale ale Binance Academy includ, de asemenea, programul Learn and Earn, University Outreach Program, Student Ambassador Program, parteneriate cu platforme de învățare online de top, asociații profesionale și alianțe din industrie.

Despre Binance

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro.