Bilet simplu, pariuri în sistem sau bilet cu baze? Dacă ești parior începător, atunci cu siguranță nu stăpânești prea bine acești termeni și nu știi ce tipuri de pariuri să alegi astfel încât biletul zilei să fie câștigător. Informațiile de mai jos cu siguranță îți vor fi de ajutor și te vor ajuta să îți crești suma din cont.

Biletul simplu – pariuri single și multiple

Atunci când vine vorba de biletul zilei, putem spune cu siguranță că cele mai frecvente bilete plasate sunt de acest tip. Sunt cele mai comode, care necesită o analiză nu tocmai profundă, ci mai mult inspirație. Biletul simplu poate fi de două feluri: single – biletul zilei cu un singur meci și multiplu – biletul zilei cu mai multe pariuri. Biletul single este ideal în situațiile în care ai un pont foarte bun cu șanse mari de câștig, în timp ce pariurile multiple sunt ideale pentru un câștig constant, pe termen lung.

Regula de aur în pariurile sportive atunci când vine vorba de biletul zilei și de pariurile multiple este să plasezi maxim 5 meciuri pe un bilet și să te asiguri că acestea au niște cote bune, câștigătoare. Mai exact, un pariu cu o cotă de 4-5 are șanse mult mai mici de câștig decât un pariu cu o cotă de 1.50 – 2. Tocmai de aceea, pariorii recomandă să te orientezi către pariurile cu cote mai mici, dar cu șanse mai mari de câștig.

Biletul în sistem – pariuri în sistem

O altă variantă câștigătoare atunci când vine vorba de biletul zilei este biletul în sistem. Folosirea unui sistem este potrivită atunci când ai pe biletul zilei pariuri cu cote mai mari și implicit cu șanse mai mici de câștig. În situația în care unul dintre rezultate nu este câștigător, nu se va lua în considerare și biletul tău va fi totuși câștigător (câștigul va fi echivalent cu miza înmulțită cu restul cotelor). În cazul unui bilet în sistem, poți juca următoarele tipuri de pariuri:

  • Pariu single (sistem 1/5) cu 5 combinații posibile și un singur meci câștigător pe biletul zilei
  • Pariuri duble (sistem 2/5) cu 10 combinații posibile și 2 meciuri câștigătoare pe biletul zilei
  • Pariuri triple (sistem 3/5) cu 10 combinații posibile și 3 meciuri câștigătoare pe biletul zilei
  • Pariuri cvadruple (sistem 4/5) cu 5 combinații posibile și 4 meciuri câștigătoare pe biletul zilei
  • Pariu multiplu (sistem 5/5) cu o combinație posibilă și 5 meciuri câștigătoare pe biletul zilei

Biletul cu baze

Biletul cu baze este mai puțin folosit de pariorii începători pentru că este mai complex. Un pariu cu baze cuprinde două tipuri de meciuri: meciuri bază care trebuie să fie obligatoriu câștigătoare și meciuri care se pot juca în sistem. La prima vedere, biletul cu baze pare o combinație între biletul simplu și cel în sistem, însă lucrurile sunt puțin mai complicate. Spre exemplu, dacă pui biletul zilei cu 2 baze și 5 meciuri jucate în sistem de 4/5, biletul tău va fi câștigător doar dacă acele 2 meciuri bază sunt câștigătoare și 4 din cele 5 meciuri jucate în sistem sunt câștigătoare. Dacă din cele 2 meciuri bază, doar unul iese câștigător și celelalte meciuri în sistem ies, nu vei câștiga nimic.

După cum poți observa, biletul zilei poate lua mai multe forme. Important este să identifici tipul de bilet care te face să te simți stăpân pe tine. Câștigul cel mai mare îl vei obține în cazul biletului simplu în care toate rezultatele trebuie să fie câștigătoare. Însă, dacă ești la început și încă nu ai încredere în prognosticurile tale, ar fi bine să alegi biletul în sistem sau cel cu baze.

Foto: pixabay.com