Bianca Andreescu, canadianca de origine română, a cucerit sâmbătă noapte, turneul de tenis US OPEN, de la New York, după ce a învins-o în finală pe legendara Serena Williams.

La doar 19 ani, Bianc Andreescu cucereşte primul său tutlu de Grand Slam. Românca stabilită acum în Canada, a făcut un meci fabulos, în timp ce Serena Williams a jucat catastrofal de slab. A fost cea mai slabă finală de Grand Slam făcută de americancă.

Bianca Andreescu a câştigat finala în două seturi, scor 6-3, 7-5, după o oră şi 39 de minute de joc. Serena Williams a servit prima în finală şi şi-a cedat serviciul, apoi la 5-3 pentru canadiancă, americanca a cedat din nou serviciul prin dublă greşeală. Setul doi a fost la fel de slab pentru Serena care a fost condusă cu 2-0, scor la care a reuşit primul său break. Apoi, la 2-1, şi-a pierdut din nou serviciul. Bianca Andreescu s-a distanţat la 3-1, 4-1 şi 5-1, scor la care a servit pentru meci, dar presiunea şi-a spus cuvântul şi Serena a făcut re-break. Americanca a reuşit să revină în set, reuşind egalarea la 5-5. Apoi Bianca a trecut din nou în avantaj, 6-5, iar Serena nu a rezistat presiunii şi a pierdut finala pe propriul serviciu.

Este pentru prima dată când Bianca Andreescu accede pe tabloul principal la US Open, fiind de altfel prima finală de Grand Slam pe care o joacă şi o şi câştigă.

Pentru Serena Williams este a patra finală consecutivă de Grand Slam, pe care o pierde, după Wilmbledon 2018 în faţa lui Angelique Kerber, finala US Open 2018 pierdută în faţa lui Naomi Osaka şi finala de la Wimbledon 2019, pierdută în faţa lui Simona Halep.

Coincidenţă sau nu, în 2018, Osaka a câştigat turneul de la Indian Wells iar apoi a câştigat US Open, la fel s-a întâmplat şi în acest an, când Bianca Andreescu s-a impus la Indian Wells şi acum la US Open. Este al treilea titlul cucerit de Bianca în 2019, după cel de la Indian Wells şi Toronto.

Cele 2000 de puncte WTA primite pentru victoria de la US Open 2019, o propulsează pe Bianca Andreescu pe locul cinci mondial şi îi asigură calificarea la Turneul Campioanelor.