Bezna minții în Guvernul Grindeanu. După ce 26 din 27 de miniștri și-au depus demisiile forțând căderea Guvernului Grindeanu și după ce miercuri au votat cu bilele la vedere împotriva propriului Guvern, miniștrii PSD și ALDE își retrag acum demisiile pe motiv că vor să revină în funcții de interimat până la formarea noului Guvern al României.

Cine să-i mai înțeleagă pe miniștrii PSD și ALDE. Lia Olguța Vasilescu a anunțat miercuri seară că miniștrii își vor retrage demisiile pentru a putea asigura interimatele până la formarea noului Guvern.

‘Mâine voi merge la serviciu. (…) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine (la Ministerul Muncii – n.r.) nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (…), nu mai are nimeni drept de semnătură. (…) Cine să semneze, portarul, pentru fonduri? (…) Toţi miniştrii suntem conştienţi (…) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern’, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV , la emisiunea lui Victor Ciutacu.

La auzul veștii, Victor Ponta, Secretar General al Guvernului, a lansat un atac dur la adresa miniștrilor acuzându-i că se facă de râs pe vecie.

STOP – nu s-au făcut de râs destul miniștrii care au votat cu bilele la vedere moțiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniștrii care au ascultat cuminți și au aprobat Raportul Dragnea – Vâlcov care spunea că sunt toți niște incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de râs miniștrii care acum stau lipiți de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în pozițiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic? Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să își retragă demisiile și să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor – deși Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt “irevocabile”?!?! / – fac precizarea că au fost anunțate public, prezentate în scris prim-ministrului și “s-a luat act de depunerea lor” de către fostul Secretar General Busuioc – ghinion). Atâta neseriozitate și incompetență e greu de găsit ….”, a scris Victor Ponta, miercuri seara, pe Facebook.