Zambetul este accesoriul cel mai de pret la omului, intregind expresia fetei, exprimand stari emotionale de bucurie si fiind considerat „oglinda” fiecaruia. Chiar daca acestea simt o bucurie imensa, zambetul poate intarzia sa apara pe chipul persoanelor din cauza lipsei de incredere pe care o au ca urmare a unei danturi incomplete.

Deseori, oamenii se feresc sa isi manifeste bucuria sau o ascund in spatele uneia dintre maini din teama pe care o au fata de privirile dure si critice ale celor din jur. Au o atitudine evaziva atunci cand vine vorba despre dantura, sunt reticenti in a-si manifesta fericirea, iar vorbirea sufera o distorsionare pe care ei singuri o creeaza tocmai pentru a ascunde problemele cu care se confrunta la nivelul cavitatii bucale. In ceea ce priveste stomatologia, in ultimii ani, s-au facut progrese uriase, iar un implant dentar, in prezent, nu mai reprezinta un subiect necunoscut sau de temut pentru persoanele ce isi doresc o schimbare.

Ce presupune un implant dentar

Implantul dentar este un proces prin care, in zona in care un dinte a fost extras sau a cazut, se introduce un inlocuitor. In acest sens, inlocuitorul este compus din urmatoarele: un suport realizat din titan si diverse aliaje ce este implantat, imitand rolul radacinii si coroana dentara definitiva care se va realiza pe acest suport. Desi pare un proces complicat si dureros, atat medicii stomatologici, cat si pacientii nu vorbesc despre o durere insuportabila, cat isi manifesta bucuria de a-si recepata stilul de viata.

Lipsa unuia sau a mai multor dinti impune realizarea unui implant dentar deoarece, in functie de zona din care lipseste sau lipsesc, dupa caz, poate obstructiona procese umane normale, precum mestecatul sau poate crea disconfort, dureri si sensibilitate atunci cand alimente de o anumita temperatura sau textura ajung in acea zona. Indiferent de varsta la care se afla persoanele, daca procedeul de implant dentar nu afecteaza in vreun fel viata sau sanatatea persoanei si nu exista recomandari de la medici prin care sa nu se efectueze astfel de interventii, se poate apela la un medic stomatolog experimentat in acest domeniu care sa realizeze lucrarea.

Avantajul principal al acestei interventii este faptul ca reprezinta o masura ce asigura inlocuirea pe termen lung a danturii, dar si stabilitatea. Astfel, nu trebuie sa va fie teama de o situatie jenanta in momentul in care va aflati in public si doriti sa mancati un fruct sau un  fel de mancare cu textura tare.