Beneficiile leasing-ului auto pentru angajat

Ca angajator te gândești care este varianta potrivită pentru angajați și afacerea ta atunci când vine vorba de achiziționarea unor mașini în interes de serviciu: cumpărare ori leasing. Pentru aceasta trebuie sa ai în vedere aspectul financiar, distanța pe care aceste mașini vor fi conduse, cât de des vor fi utilizate, cum vor fi întreținute etc.

În continuarea acestui articol îți vom prezenta beneficiile angajaților tăi în cazul în care optezi pentru leasing.

Leasing operațional

Leasing-ul operațional se dovedește a fi mult mai favorabil din punct de vedere financiar comparativ cu achiziționarea unor mașini prin cumpărare. Astfel, bugetul firmei tale nu are de suferit, iar angajații se pot bucura chiar de creșteri salariale. Un alt avantaj este reprezentat de faptul că la finalul contractului de leasing, angajatul poate cumpăra automobilul dacă dorește, beneficiind de cel mai bun preț de pe piață.

Sale & lease back

Angajatul poate beneficia de avantajele aceluiași autoturism care intră în proprietatea firmei de leasing, dar este închiriată companiei tale, la care lucrează.

Mentenanță și reparații

Activitățile de mentenanță și reparații revin integral firmei de leasing, de cele mai multe ori punând la dispoziția utilizatorului service-uri partenere. Angajații tăi pot fi scutiți de grija procesului de întreținere a mașinii, în timp ce tu ai posibilitatea de a-ți supraveghea flota prin intermediul agenției de leasing.

Asigurarea vehiculelor

Avantajul leasing-ului operațional mai este reprezentat și de faptul că în cazul unui accident, daunele sunt asigurate de către firma de leasing, devenind responsabilitatea acesteia.

Vehicul de înlocuire

În cazul în care vehiculul luat în leasing operațional este ținut în service mai mult de 24 de ore, pentru repararea daunelor provocate de un accident sau pană imobilizantă, compania de leasing oferă utilizatorului un alt automobil. Acesta îl va înlocui pe cel dintâi până în momentul finalizării reparațiilor, conducătorul auto putând a-și desfășura activitățile ca și până atunci, fără a fi nevoit să achite costuri suplimentare.

Asistență rutieră

Agenția de leasing îți asigură asistență rutieră ori de câte ori ai nevoie. În cazul în care mașina ta are o pană ce împiedică continuarea drumului, o echipă aparținând firmei de leasing va interveni, soluționând situația.

Leasing-ul operațional prezintă o mulțime de avantaje atât pentru tine, ca om de business, din punct de vedere financiar, cât și pentru angajații tăi, din punct de vedere al reparațiilor și întreținerii.

http://pds.joins.com/jmnet/koreajoongangdaily/_data/photo/2014/09/11085311.jpg