Companiile de pe piața locală care vor angajații mai productivi și mai loiali pot să apeleze cu încredere beneficiile extrasalariale. Beneficiile extrasalariale se referă la toate bonusurile non financiare pe care le primește un salariat la locul de muncă.

Tipuri de beneficii extrasalariale

Beneficiile extrasalariale pe care le pot oferi companiile angajaților lor sunt de două tipuri – lunare și ocazionale. Printre beneficiile lunare se numără abonamentele medicale la clinici private, tichetele de masă, telefoanele mobile, mașinile de serviciu, decontarea cheltuielilor de transport și abonamentele la biblioteci sau săli de forță. La capitolul beneficii extrasalariale ocazionale intră, de regulă, tichetele cadou acordate cu diverse ocazii (Paște, Crăciun, Ziua Copilului, 1 martie, 8 martie), trainingurile, programele de well-being și activitățile de tip team-building.

În funcție de bugetul pe care îl are la dispoziție, angajatorul poate să lucreze cu un furnizor de traininguri, team-building si de programe de well-being pentru companii sau poate să aleagă să implementeze astfel de activități prin intermediul propriilor resurse interne.

Angajații apreciază petrecerile

Petrecerile reprezintă un alt beneficiu extrasalarial ocazional apreciat de către angajații români. Costul unei petreceri tematice (de Crăciun, de Paște, de sfârșit de an financiar sau în cadrul unui team-building) variază între câteva zeci și câteva sute de euro per salariat, în funcție de complexitate și de numărul participanților. O companie dornică să transforme o petrecere de firmă într-o experiență de neuitat pentru angajații săi poate să apeleze cu încredere la serviciile unei agenții de impresariat, care colaborează cu cu artiști recunoști atât pe plan local, cât și la nivel internațional.

Spațiile de lucru afectează randamentul salariaților

Românii nu sunt nici pe departe în topul celor mai productivi angajați europeni, dar spațiul lucru în care își desfășoară activitatea le poate influența suplimentar calitatea muncii. Prin urmare, companiile care vor angajați productivi ar trebui să fie foarte preocupate de funcționalitatea și de aspectul birourilor. Salariații tineri, între 20 și 40 de ani, apreciază spațiile de birouri inspiraționale și compartimentate corect, astfel încât să poată comunica ușor cu colegii de serviciu. Companiile interesate să aducă mai multă energie și culori în birourile propriilor angajați pot să contracteze un furnizor de servicii de print indoor, outdoor și digital. Câteva autocolante sau litere poziționate inteligent pe pereții din birourile angajaților nu doar că personalizează, dar și înfrumusețea spațiile de lucru.  

Sursa foto: Pixabay.com