Rezultate surprinzătoare la alegerile prezidențiale din Serbia.  Aleksandar Vucic, actualmente prim ministru al Serbiei, și-a învins cei zece adversari la prezidențiale încă din primul tur. Însă, marea surpriză al alegerilor prezidențiale o reprezintă Beli, studentul de 25 de ani care s-a clasat în mod neașteptat pe locul trei.

Potrivit datelor institutului de sondare a opinie publice Ipsos, omul forte al țării a obținut peste 55% din voturi, cu mult înaintea centristului Sasa Jankovic, creditat cu aproape 16%.

În mod surprinzător, un student la Psihologie, în vârstă de 25 de ani, Luka Maksimovic, care a încarnat un personaj fictiv și pitoresc „Beli”, creat pentru a denunța corupția din politica sârbă. El s-a clasat surprinzător pe locul al treilea, cu 9,3% din voturi.

În prezent onorifică, funcția de președinte își va regăsi în următorii cinci ani, cu Aleksandar Vucic, importanța avută sub liberalul Boris Tadic (2004-2012). Noul prim-ministru va trebui să stea în umbra lui și să îi fie colaborator.

Un alt centrist, Vuk Jeremic, a obținut 5,8% din voturi, iar ultranaționalistul Vojislav Seselj numai 5,4%.