Beko, lider al pieței europene de electrocasnice, organizează hackathonul european Hack the Normal Sustainability 2022 care își propune să încurajeze dezvoltarea de noi tehnologii și soluții pentru un stil de viață sustenabil și o planetă mai curată.

Evenimentul va avea loc în perioada 13 – 15 mai, în regim hibrid, urmând a fi transmis în direct prin intermediul unei platforme virtuale, inclusiv din România. Echipele înscrise în competiție vor concura pentru premii totale în valoare de 50.000 EUR, la care se adaugă șansa de a beneficia de expertiza a peste 200 de mentori și de sprijin pentru a-și implementa inovațiile.

Ediția din acest an a hackathonului Hack the Normal Sustainability va găzdui sute de antreprenori, ingineri și dezvoltatori de top din Europa,care vor crea soluții pentru cele trei mari probleme de mediu urgente:schimbările climatice, managementul apei și economia circulară. Astfel, în cadrul hackathonului echipele participante vor fi invitate să abordeze o serie de provocări presante, de la eliminarea poluării apei până la combaterea deșeurilor din plastic și reducerea amprentei de carbon a bunurilor de uz casnic.

Hack the Normal Sustainability se bazează pe succesul evenimentelor anterioare Hack the Normal din Africa și Turcia, în cadrul cărora au fost dezvoltate deja produse și soluții inovatoare cu aplicare în viața de zi cu zi. Participanții vor avea ocazia să afle aceste povești de succes, dar și alte informații valoroase oferite delideri în materie de sustenabilitate, inclusiv din cadrul World Wide Fund for Nature și P&G.Agenda include patru conferințe pe teme de sustenabilitate deschise publicului larg care își propun să informeze și să inspire, plus sesiuni de învățare despre inovare, coaching, mentoring și networking.

România va deschide evenimentul cu un panel pe tema sustenabilității în lanțul valoric, în direct de la fabrica Arctic de la Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre cele mai moderne din lume.La discuție vor participa Gabriel Eremia – Marketing & Product Management Director Arctic, Ümit Gülbay -Factory Director Ulmi Washing Machine Plant, Victor Spiță – Industry X Manufacturing & Operations Lead Eastern Europeîn cadrul Accenture, Alexandru Laibăr – Director Executiv al Coaliției pentru Economie Circulară.

Pentru a aborda eficient problemele urgente de mediu cu care ne confruntăm în prezent,este esențial să dezvoltăm o cultură a cooperării și inovației deschise. Creșterea economică durabilă prin utilizarea mai eficientă a energiei, materialelor și resurselor stă în centrul preocupărilor noastre. Fabrica de la Ulmi servește ca pilon de referință din acest punct de vedere pe plan mondial și ne bucurăm să fim gazdele unui eveniment care reunește sute de talente dedicate misiunii de a avea un impact pozitiv asupra plantei”,a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Mai multe informații despre Hack the Normal Sustainabilitysunt disponibile pe site-ulhttps://hackthenormal.com, iar pentru a urmări sesiunile live puteți accesa https://hopin.com/events/hackthenormal-2022.

Hack the Normal Sustainability este organizat de TNW și FT Talent și are printre colaboratori organizații cheie, inclusiv UN Technology Bank, Microsoft și Reckitt Benckiser, pentru a aduce idei și inovație din diferite discipline în proiect.

Despre Beko

Beko este marca internațională de electrocasnice a Arçelik Group, producător care deține 12 branduri de electrocasnice și are peste 40.000 de angajați în întreaga lume. Beko este lider al pieței europene de electrocasnice independente și cel mai important brand de electrocasnice mari din Marea Britanie, Franța și Polonia. Brandul este partener principal al echipei de fotbal FC Barcelona, partener ce oferă numele echipei masculine de baschet Fenerbahçe, precum și furnizor oficial al Campionatului European League of Legends (LEC).

Beko și-a asumat în ultimii ani ca prioritate promovarea unui stil de viață sănătos, contribuind la conștientizarea importanței acestuia și dezvoltând produse care vin în ajutorul celor preocupați de sănătate. Misiunea actuală  a brandului este „un stil de viață cu adevărat sănătos este posibil numai pe o planetă sănătoasă”.Beko se angajează să protejeze planeta prin proiectarea și fabricarea de produse eficiente din punct de vedere energetic și investind în dezvoltarea unui mod de producție centrat pe folosirea sustenabilă a resurselor. Pentru mai multe informații accesați www.beko.com.

Beko în România

Beko a intrat în portofoliul Arctic în 2003, la scurt timp după preluarea pachetului majoritar al Arctic de către grupul Arçelik. Brandul s-a lansat pe piața din România printr-o gamă completă de electrocasnice, care se diferențiază prin tehnologiile de ultimă oră pe care le integrează și printr-un design modern de produs. De la sub-game de produse special create pentru tinerele familii cu copii (gama Bebeko by Beko, 2005), soluții ingenioase pentru iubitorii de animale (mașina de spălat rufe cu funcția specială PET) sau tehnologia revoluționară cu lumină albastră din gama Beko Smart Blue Line, Beko și-a consolidat poziționarea de brand premium inovator și a devenit una din primele mărci de electrocasnice preferate de români.

Despre Arçelik

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), având birouri de vânzări și marketing în 48 de țări și 28 de fabrici în 9 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de 5 miliarde de euro. Arçelik deține 30 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 1.700 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale. În 2021 compania a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment.Arçelik a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală Domeniile 1 și 2 cu propriile sale credite în 2019 și 2020. Prin implicarea sa în calitate de lider în domeniul sustenabilității și având în vedere foaia de parcurs credibilă pentru atingerea zero net, Arçelik a devenit prima și singura companie din industria de electrocasnice care a primit distincția Terra Carta Seal oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales. Viziunea companiei este „Respecting the World, Respected Worldwide”. www.arcelikglobal.com