Profira Angheluţa, în vârstă de 80 de ani, a fost condamnată joi, de Tribunalul Vaslui, la cinci ani de închisoare pentru că l-a ucis pe bărbatul care a încercat să o violeze, potrivit Adevărul.ro.

Pentru că s-a apărat de bărbatul care a vrut să o violeze, femeia în vârstă de 80 de ani, va sta cinci ani la închisoare.

Profira Angheluţa a relatat judecătorilor despre cum a ajuns să-l omoare în bătaie, în octombrie 2015, pe bărbatul care ”s-a dat” la ea.

Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap”, a declarat bătrâna completului de judecată.

”Cam cât timp a durat această luptă”, a interogat-o judecătorul. ”Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”, şi-a continuat bâtrâna declaraţia.

Pe lângă cei cinci ani și două luni de închisoare cu executare, bătrâna a fost obligată de instanţă să achite cheltuielile judiciare, în cuantum de 3.000 de lei.

Trimisă în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, fapta octogenarei a fost reîncadrată de judecători, fiind considerată omor.

Victima bătrânei de 80 de ani a fost un bărbat de 56 de ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a avut loc pe 31 octombrie 2015.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.