Bătaie de joc pe banii timișorenilor. De două miliarde de lei s-au irosit de către Primăria de la Timişoara pentru amenajarea unui parc unde gradul a fost montat în fața băncilor astfel încât nimeni să nu poată sta pe acestea.

Dorel de România își face apariția și la Timișoara unde s-au inventat băncile cu gardul în față. Primăria din Timișoara a alocat două miliarde de lei pentru amenajarea ecologică a Bălții Lămâița.

Toate bune și frumoase numai că firma constructoare a montat gardul în fața băncilor amplasate în parc. Astfel că băncile nu pot fi utilizate de timișoreni.

După ce fotografiile cu băncile cu gard în față au ajuns în presă și pe internet, reprezentanții Primăriei Timișoara s-au scuzat dând vina pe firma care a executat lucrarea. La rândul lor, reprezentanții firmei au aruncat vina pe proiectant spunând că ei au făcut doar ceea ce era trecut în proiectul de amenajare al parcului și că vina nu le aparține.

În cele din urmă, gardul a fost scos din fața băncilor și montat în spatele acestora.

Lucrările prevăd amenajarea terenului şi a bălţii, igienizarea luciului de apă, montarea de bănci, pergole și coşuri de gunoi, construirea unui ponton, a unei fântâni de apă și a unei cişmele, montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice, dar și desenarea de alei.

Pe baltă ar urma să apară păsări, poate chiar și lebede, iar luciul de apă va fi populat și cu pește. Durata de execuție anunțată: opt luni. În noiembrie, totul ar fi trebuit să fie gata dar… n-a fost!

Lucrarea, al cărei preț este de peste două milioane de lei, a fost câștigată la licitație de Kasdum-GF, firma din Drobeta Turnu Severin.