PSD reciclează băsiștii și îi numește în Guvern în funcții cheie. Oana Hăineală, acuzată că a băgat la închisoare un tânăr nevinovat și cea care alături de judecătoarea Alina Ghia, a scris erata care l-a salvat pe Băsescu la referendumul din 2012, a fost numită de Sorin Grindeanu, Secretar de Stat la Ministerul Justiției.

PSD una spune pe față, alta face în spate. Indiferent de ”luptele politice”, PSD pune oamenii lui Băsescu, în Guvernul Grindeanu, aruncând astfel la coș cele 7,4 milioane de voturi date de români pentru demiterea lui Băsescu în 2012.

Oana Schmidt-Hăineală a fost numită de Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul de Justiţie, premierul semnând totodată deciziile de numire în aceeaşi calitate a lui Constantin Sima şi Sofiei Mariana Moţ.

Se pare că pentru PSD nu contează că Oana Hăineală are mânile pătate pentru că a bagat la închisaoare un tânăr nevinovat și nici faptul că aranja voturile în CSM și că a scris erata salvatoare pentru Băsescu.

PSD a reevaluat-o și a numit-o la Ministerul Justiției, de parcă nu mai erau juriști de vază în România să ocupe acel post.

Judecătoarea Alina Ghica și procuroarea Oana Hăineală, au redactat în 2012, erata pe care CCR a publicat-o în mod fraudulos în Monitorul Oficial, prin intermediul căreia Traian Băsescu a putut să revină în funcția de Președinte al României, în ciuda faptului că a fost demis de 7,4 milioane de români.

Alina Ghica, președinte CSM în 2012 și Oana Hăineală, vicepreședinte CSM, sunt cele două care în noaptea de 5 august 2012, au pus aparatul tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii să redacteze erata. Aceasta a fost trimisă în toiul nopții la CCR, și sub semnătura judecătorului Ștefan Minea, fost coleg de catedră cu Emil Boc la Universitatea Babeș Bolay.

Votul în Consiliul Superior al Magistraturii erau trucate după pofta inimii lui Alina Ghica și a Oanei Hăineală. Informația a ieșit la iveală, după ce un șofer al CSM a găsit în telefonul de serviciu, SMS-uri de la cele două șefe către procurorul Bogdan Gabor.

Potrivit Lumea Justiției, pe  18 iulie 2012, Angel Gabriel Roșca a primit pe inventar de la DEA din cadrul CSM un telefon Nokia 2730, cu numărul 0724.127.366, care a aparținut anterior, pentru scurtă durată, procurorului Bogdan Gabor din CSM.

Angel Gabriel Roșca a deținut telefonul Nokia până la data de 11.02.2013 când, scârbit de faptul că împotriva lui s-a pornit ancheta DNA pentru ca judecătorul Adrian Neacșu să fie compromis, și-a dat demisia. 

Fără să vrea, folosind telefonul ce i-a fost dat în custodie, șoferul a depistat în memoria acestuia o serie de mesaje tip SMS purtate de fostul deținător(Bogdan Gabor) cu Oana Hăineală, Alina Ghica și Monica Prejmereanu (purtător de cuvânt al CSM – fost ofițer DGIPI), personaje care de anul trecut fac toate jocurile în CSM.

În mesajele relatate de Angel Gabriel Roșca, apar solicitări din partea șefelor CSM către procurorul Bogdan Gabor de a vota în anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi.

Bogdan Gabor, fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului Tribunalului Maramureș, a fost ales în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii la alegerile din ianuarie 2012, ca reprezentant în Consiliu al procurorilor de la parchetele de tribunale.

Iată conversațiile cu probleme, așa cum au fost relatate de Angel Gabriel Roșca:

Mesaje de la Oana Hăineală:

– “ne roagă Alina să dăm cu DA la pct 13 pup”

– “Să nu uităm să dăm cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilică”

– “o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi – neacșu, danileț, dumbravă și șerban – ca să se care liniștiți în turneul electoral pt roman) noi joi seară plecăm la JAI…”

– “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui să votăm împotrivă? Eu așa aș vota… La comisii la fcț de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecători: opaiog, franguloiu, hancu, marin”

Potrivit site-ului Lumea Justiției, Oana Hăineală a distrus viața unui tânăr, pe care l-a acuzat de omor și care a stat 13 luni în arest. Tânărul a fost achitat definitiv pentru că “fapta nu a fost comisă de inculpat”.

Totul a început în anul 2005, când Nicolae Tigaret a fost acuzat de omor, după ce ar fi tamponat intenționat mașina fostului prieten al iubitei sale. Mașina a căzut de pe pod, iar șoferul a murit. Rechizitoriul a fost emis și instrumentat de Pavel Vasile și confirmat de Oana Hăineală, pe atunci prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacău.

Cornel Zota, martor în proces, dar minor, spune că procurorul Pavel Vasile  i-a dictat ce să scrie în declarația inițială și apoi l-a înjurat și l-a amenințat cu închisoarea dacă nu semnează.

La 13 luni după ce a fost închis, Nicolae Tigaret a fost eliberat de Tribunalul Bacău iar procurorul Pavel Vasile Parchetul a făcut apel, însă acesta a fost respins de Curtea de Apel Bacău.

După ce a fost eliberat din închisoare, Nicolae Tigaret a depus pe data de 3 mai 2012, o plângere penală împotriva procurorului Oana Hăineală.

Însă, plângerea penală a fost uitată în sertar de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Justiție și Casație și asta pentru că Pavel Vasile a fost avansat în funcția de procuror general al PICCJ.