Un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost plimbat aproximativ 500 de kilometri, între mai multe spitale din țară, pe motiv că nu au loc să-l interneze și trateze pentru arsurile suferite în urma unei explozii.

Un bărbat de 71 de ani din Miercurea-Ciuc, ars în urma unei explozii, a ajuns după aproape cinci ore în clinica de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Iniţial, bătrânul a fost transportat la Spitalul Judeţean Mureş pentru primele îngrijiri medicale întrucât avea arsuri pe 15% din suprafața corporală.

Întrucât spitalul nu avea loc de internare pentru un pacient cu arsuri, bărbatul a fost transferat la Iaşi cu un avion. Bărbatul a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” miercuri seara, în jurul orei 19.00.

Până în vara acestui an, prin ordin de ministru, bolnavii din ţară cu arsuri peste 20% din suprafaţa corporală erau transferaţi aerian la Bucureşti.

Din septembrie, în funcţie de disponibilitatea paturilor alocate arşilor în Capitală, victimele sunt menţinute sau transportate în spitale judeţene din centre universitare.

Din această cauză, în intervalul septembrie-octombrie, în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi au fost preluaţi doi pacienţi arşi, în stare gravă, din diferite zone ale ţării. În ciuda eforturilor echipei medicale, ambii bolnavi au decedat la Iaşi.