Fostul Președinte al României, Traian Băsescu a declarat duminică seară la B1 TV, că Sebastian Ghiță l-a înregistrat ilegal, în timp ce discuta cu acesta de față cu un jurnalist.

Traian Băsescu a declarat la B1 TV la emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mânăstire, că este 99% sigur că Sebastian Ghiță l-a înregistrat ilegal în timp ce discuta despre dosarele penale ale membrilor familiei sale și despre dosarul lui Voiculescu.

Sunt 99% sigur că Sebastian Ghiță m-a înregistrat personal, cu telefonul, fără ca eu să știu. Am avut discuții libere la o masă cu el și cu un jurnalist, am vorbit despre mai multe lucruri, despre provocatorii DNA din dosarul fiicei mele, Ioana Băsescu, despre dosarul fratelui meu. A înregistrat după care a tăiat și a montat cum a vrut înregistrările”, a spus Traian Băsescu.

Sebastian Ghiță a difuzat pe 3 ianuarie o înregistrare audio în care Traian Băsescu spune cum făcea dosare penale și cum intervenea în justiție.

Discuţie Interlocutor – Traian Băsescu
Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet.

Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece.
Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

Traian Băsescu a mai spus la B1 TV că Sebastian Ghiță s-ar afla în spatele celebrelor fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica și Ana Maria Topoliceanu la Paris.