Traian Băsescu a dezvăluit marți seară la B1 TV că o vizitează zilnic pe Elena Udrea, și că încearcă să o convingă că nu a abandonat-o.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu dă din casă și spune în direct la B1 TV că o vizitează zilnic pe Elena Udrea și că a fost și la ea în arest la domiciliu.

„În toată perioada asta de când îi e foarte greu să ştiţi că sunt unul care vorbeşte cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la ea acasă, în arestul la domiciliu. Am nimerit când erau avocaţii, dar asta e…”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu i-a luat apărarea lui Udrea spunând că el nu crede că ea a luat bani din Gala Bute și că are încredere în ea. Băsescu a mai declarat că știa tot dosarul Microsoft, și că Elena Udrea nu era precizată în el.

Încerc să o conving că nu am abandonat-o. Mâine se judecă arestarea, nu vreau să fac niciun comentariu despre dosar. Nu fac niciun comentariu despre dosarele ei pentru că îi fac rău şi nu vreau să îi fac rău. Este ridicol să spui că a furat bani de la Gala Bute. Vă pot spune ca un om care a investit enorm în Elena Udrea, a spus ce ştie şi ce crede, e un om care nu minte. Nu exclud că eu însumi am ieşit uneori la pupitrul Cotroceniului, am avut o analiză şi după trei luni m-am trezit că nu e corectă, am rectificat şi m-a ciomăgit presa. Categoric nu minte, dar se poate înşela ca orice om“, a continuat Băsescu.

După care, Băsescu s-a plâns de numărul mare de cereri de arestare pe numele Elenei Udrea: Singurul lucru care mi se pare excesiv, este numărul mare de cereri de arestare. Mi se pare că există această presiune pe procurori să facă repede dosarele penale. Parcă se pune prea mare preț pe denunțurile astea. Lângă denunț trebuie să mai pui ceva.

Elena Udrea se află în stare de arest la domiciliu din data de 17 februarie, în dosarul Microsoft, în care este acuzată de luare de mită și trafic de influență.

Iar mâine, la ora 8.00 dimineața, Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca cererea de arestare trimisă de DNA, în dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită.