Nesimțire fără margini din partea fostului Președinte al României, Traian Băsescu. Deși se afla într-un lăcaș sfânt și de față cu Președintele Republicii Moldova, Băsescu nu s-a putut abține să nu jignească o jurnalistă, spunându-i că este analfabetă.

Vineri, împreună cu Nicolae Timofti, Băsescu a vizitat Biserica “Sfinţii Martiri Brîncoveni” din Soroca,  dăruită de România în anul 2012.

Întrebat de o jurnalistă ce a scris un mesaj în cartea de oaspeți a bisericii, în loc de răspuns, Băsescu a făcut-o analfabetă.

 ”Doamnă, dar citiţi-l! Sunteţi analfabetă?”, a spus Băsescu, vizibil iritat de întrebarea jurnalistei.

La ieşirea din biserică, Băsescu le-a spus celor prezenţi ce a scris: Biserica a fost dăruită de români pentru români. 

Nu este însă prima dată când Băsescu jignește grosolan un jurnalist. În 2007 în ziua referendumului de demitere, Băsescu a făcut-o țigancă împuțită pe reportera Antena 1, Andreea Pană, și mai apoi i-a luat telefonul cuc are îl filma.

Pe altă jurnalistă a făcut-o ”păsărică”, iar pe un jurnalist ”găozar”.

Nervozitatea lui Băsescu s-ar putea să fi fost produsă de vestea că preacinstitul Yassin, a fost arestat preventiv, pentru că l-a șantajat pe Omar Hayssam, cerându-i 2 milioane de euro ca să-l elibereze din închisoare.

Yassin Mohamad a fost omul de încredere al lui Băsescu în criza din Irak, după răpirea jurnaliștilor români. Atunci, Băsescu că prea cinstitul doctor Yassin a moștenit în mod cinstit averea lui Hayssam.