Cutremur pe scena politică din România. Băsescu recunoaște că a patronat un stat mafiot și că intervenea în justiție după bunul plac și că făcea dosare penale a comandă, dușmanilor și adversarilor politici.

Înregistrare audio explozivă cu Traian Băsescu care-l trimite pe fostul Președinte al României direct după gratii. Băsescu spune cum a pus-o pe judecătoarea Camelia Bogdan în dosarul lui Dan Voiculescu, cu ajutorul SRI, pentru a-l băga la închisoare pe Voiculescu. Băsescu era supărat că judecătoarea Camelia Bogdan a intrat în dosarul penal al ginerelui său și că vrea să-l condamne.

Dana Grecu și Radu Tudor au difuzat, în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, o înregistrare audio în care Traian Băsescu vorbește cu o persoană încă neidentificată despre cum a fost măsluit dosarul Voiculescu.

Întrebat de interlocutorul său dacă are înregistrări ”cu toți”, Traian Băsescu răspunde: ”Coldea, doamna Kovesi, Judecătoarea Camelia Bogdan”.

Potrivit spuselor fostului președinte, cei trei ar fi aranjat condamnarea lui Dan Voiculescu.

”Să-i vezi când vorbeau a doua zi, după condamnarea care, cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Și cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar 10”, a spus Traian Băsescu.

Până la publicarea acestui material, Traian Băsescu nu a avut nicio reacție publică cu privire la înregistrarea audio.

Dacă înregistrarea audio este reală, autoritățile statului trebuie să se autosesizeze și să declanșeze de îndată verificări și anchete penale pe numele său, pe numele generalului Coldea și a judecătoarei Camelia Bogdan.