Traian Băsescu a făcut miercuri seară, un anunț șocant: Klaus Iohannis va refuza și a doua propunere a PSD pentru funcția de premier pe motiv că Sorin Grindeanu e ”omul SRI”, iar Liviu Dragnea a cedat pentru a da un guvern României.

Traian Băsescu anunță vremuri grele pentru PSD. Fostul Președinte al României a declarat la România TV, că Iohannis va refuza și cea de-a doua propunere a PSD privind funcția de prim ministru.

Dacă vrea un proces de ”de-SRI-zare” a guvernului îi va fi foarte greu să accepte această propunere. Aș lua toate deciziile emise de Grindeanu când a fost ministru dacă a favorizat SRI. Trebuie pus capăt extinderii serviciilor. Suntem în fața unei nominalizări care lasă suspiciuni serioase. Nu înțeleg de ce Grindeanu a simțit nevoia să facă cursuri la Academia Națională de Informații. Aia nu e școală de maici. Dragnea a cedat după o propunere absolut neinspirată, acum vrea să dea satisfacție. ”Bine, mă, vă pun omul, acum lăsați-mă să fac guvern!”. Nominalizarea actuală e nepotrivită, din nou. Îmi e greu să mă pun în pielea lui. Trebuie pus capăt acestui mod de acționa în statul român. Prima nominalizare a fost o prostie crasă, a doua e o eroare politică. Ea poate fi rezolvată cu ajutorul președintelui. Dragnea a trimis o propunere pe care serviciile secrete o vor”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Miercuri seară, Liviu Dragnea l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu la funcția de prim ministru, în locul lui Sevil Shhaideh, refuzată de Iohannis.