Traian Băsescu cere arestarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și a adjunctului SRI, Florian Coldea pentru că l-au șantajat pe Victor Ponta ca să o numească la șefia DNA pe Kovesi.

Traian Băsescu vrea să scape de cătușele DNA, cerând arestarea lui Koveși și a lui Coldea. Președintele se face că nu știa de faptul că Udrea și Coldea au mers la Ponta și l-au șantajat să o pună pe Kovesi la DNA, la solicitarea lui. Ca să scape de pușcărie, Băsescu iese la atac și cere arestarea celor doi pe motiv că l-au șantajat pe Ponta.

„Eu spun de mult timp că nu avem control pe serviciile de informaţii. Spun de foarte mult timp că serviciile se autonomizează, aduceţi-vă aminte cât am încercat să aflu dacă Ponta a fost ofiţer acoperit şi mi s-a spus că legea nu permite. V-am spus de câteva ori că s-a făcut un şir de înscenări. Începând cu Udrea, care vineri a dat interviu şi luni avea patru cereri de arestare la parlament. Nu mai spun de fratele meu, s-a ajuns la concluzia că recunoştea că a dat bani nu că a luat înapoi. Să vedeţi înscenările ginerelui  meu, ale nepotului, cu provocatori trimişi să spună două vorbe.  Aflu şi eu din ce spune Ghiţă că se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Păi eu m-am întânit cu Kovesi, cred, în cele două mandate de procuror general şi unul de procuror şef DNA, de şase ori. Iar unul din episoade e cel cu revoluţionarii… Am mai avut o întâlnire legată de conflictul ei cu Bica. Şi aflu că Ghiţă se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Unde participa şi Coldea şi mai venea şi şeful staţiei CIA. Pă, fraţilor, nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, că să nu schimbe informaţii între ei dacă vreţi. Aşa cum procedează ei,când îşi aduce aminte câte un delator de ce a fost acum 10 ani şi îl arestează preventiv sau aşa cum i-a făcut lu Udrea. I-au cerut patru arestări într-o zi, de ce nu ar fi şi ei arestaţi preventiv, după declaraţiile lui Ghiţă?„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Sebastian Ghiţă a dezvăluit într-o nouă înregistrare, difuzată joi seara de România TV, că Ponta a fost şantajat pentru a o numi în fruntea DNA pe Codruţa Kovesi.

”Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.  În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietesc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public…Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi” a spus Sebastian Ghiță.