Traian Băsescu spune că nu este exclus ca în campania electorală din 2009 să fi utilizat bani negri. iar Elena Udrea confirmă că fostul ei soț, Dorin Cocoș a finanțat cu banii din șpăgile luate în afacerea Microsoft, campaniile electorale ale PDL.

Elena Udrea spune că știa că Dorin Cocoș dădea bani negrii pentru campaniile electorale ale PDL, inclusiv pentru campania electorală din 2009 a lui Traian Băsescu.

”Așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți că nu știți? Toată presa se preface că nu știe. Întebați-i și pe domnul Iohannis și pe domnul Ponta. Știam că Dorin Cocoș finanțează campaniile PDL. Nu știam în ce fel și cu ce sume”, a declarat Elena Udrea.

Însă, Vasile Blaga, președinte PDL și șeful campaniei prezidențiale a lui Băsescu, spune că omul de afaceri Dorin Cocoș nu a cotizat la PDL.

”Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna”, spune Vasile Blaga.

Traian Băsescu a declarat marți seară la emisiunea ”Ultimul cuvânt” de la B1 TV, că nu exclude posibilitatea ca în campania lui electorală din anul 2009 să fi fost utilizați și bani murdari.

”Mi-ar părea rău ca în campania mea să se fi utilizat bani dubioşi ca provenienţă, dar nu exclud. Eu spun de mult că trebuie schimbată legea de finanţare a partidelor. (…) La PDL nu se punea mâna pe bani. Dacă voia cineva, dacă venea la mine şi spunea: Vreau sa sponsorizez campania….Fugi la casierie, băiatule!”, a declarat Traian Băsescu.

În denunțul de la DNA, Dorin Cocoș a spus că a finanțat campania PDL din 2009 de la prezidențiale.

”Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.  Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi – un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri,  300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete. 600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga”, scrie Cocoș în denunțul de la DNA.