Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA când lua șpagă peste un milion de lei

Dumitru Buzatu, baron PSD de Vaslui, care ocupă funcția de Președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce lua șpagă peste 1,2 milioane de lei de la un om de afaceri.

Dumitru Buzatu ar fi primit mita cu bani marcați de DNA la un restaurant unde lua masa în vineri seara. Baronul PSD de Vaslui s-a întâlnit în acea locație cu un om de afaceri care era denunțător în acest caz. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu.

Suma reprezenta 10% din valoarea contractului. Afaceristul l-a denunțat procurorilor iar aceștia i-au înscenat un flagrant liderului PSD Vaslui. Banii pe care i-a primit Dumitru Buzatu erau marcați de procurorii DNA.

Președintele Consiliului Județean Vaslui este în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție care l-au dus la locuinţa sa din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare pentru efectuarea de percheziții.

La faţa locului este prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că va convoca sâmbătă, de urgenţă, BPN în format online şi va propune excluderea lui Buzatu din partid.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu.