Băiatul devenit ghid turistic ca să cutreiere lumea, invitat la „Nocturne” de la TVR 1

Numele lui mai e strâns legat de publicitate, de Goran Bregovici sau de stand-up-ul românesc. Marina Constantinescu ne invită la o călătorie alături alergătorul de cursă lungă a existenţei şi rezistenţei, Dan Chişu. La TVR 1, pe 21 octombrie, ora 23.00.

Invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne” de joi seara este regizorul, scenaristul şi producătorul Dan Chişu. Şi, deşi pare o prezentare completă, e departe de a cuprinde, în câteva vorbe, întreaga sa activitate. „Nocturne” cu Dan Chişu este la TVR 1, pe 21 octombrie, ora 23.00.

Numele băiatului cu ochi verzi, care s-a făcut ghid turistic pentru a cutreiera lumea, este strâns legat de publicitate, de Goran Bregovici, al cărui promotor a fost, sau de stand-up-ul românesc.

Primul contact al lui Dan Chişu cu lumea teatrului şi a muzicii a avut loc în 1972, la Brăila, în spectacolul de debut al lui Alexandru Tocilescu. În 1975, l-a convins pe Nicu Covaci (Phoenix) să-i încredinţeze uriaşa răspundere de a crea costumele şi măştile pentru „Cantafabule”, spectacolele de promovare pentru primul dublu LP al unei formaţii din România. Iar de atunci până în prezent, nimic din ce are legatură cu zona artistică nu i-a rămas străin: teatrul, filmul, muzica, televiziunea, publicitatea, comedia, scrisul. Oamenii rămân cu ochii (prea) larg deschişi când află că Dan Chişu a făcut de două ori ocolul Pământului, dar admite că „nu e foarte bogat”. Asta dacă ar fi să măsurăm bogăţia în bani. Dacă ne ghidăm după alte coordonate, cum ar fi experienţa, trăirile, întâlnirile magice, emoţiile… Dan Chişu are o avere de nepreţuit.

Despre drumurile prin toată această lume, despre oamenii care l-au ghidat, nu turistic, ci în viaţă, despre curaj, asumare şi renunţări, Marina Constantinescu vorbeşte joi cu alergătorul de cursă lungă a existenţei şi rezistenţei, Dan Chişu. „Noctune” cu Dan Chişu poate fi văzută la TVR 1 pe 21 octombrie, ora 23.00.

Ne lăsăm cuprinşi de farmecul dialogurilor „Nocturne” cu mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice în fiecare joi, de la ora 23.00, la TVR 1. Actorul Marcel Iureş a fost primul invitat al Marinei Constantinescu în noul sezon „Nocturne”.