Marea premieră a celui mai dur reality show din România, America Express – Drumul Soarelui, are loc în această seară, de la ora 20:00, la Antena 1. Urmează un sezon cu totul special, întrucât concurenții vor parcurge pentru prima oară un traseu pe două emisfere: pornesc din Columbia, trec prin Mijlocul Pământului în Ecuador, destinația finală fiind Buenos Aires, Argentina. Iar în această seară, concurenții se vor simți precum personajele unui film de acțiune: cursa va începe chiar în Medellin, capitala criminalității dn Columbia în urmă cu câteva decenii, și îi va purta tocmai în cartierul construit de însuși Pablo Escobar.

Parcursul concurenților pe Drumul Soarelui include tot ce are mai interesant de oferit această zonă a Americii de Sud. Echipele vor trăi aventura la cote maxime în Columbia, vor cunoaște triburile indigene din Ecuador și vor învăța ce înseamnă pasiunea în Argentina. Alexia Eram și fratele ei, Aris, comedianții George Tănase și Ionuț Rusu, Romică Țociu și fiul lui, Cătălin, Iulia Albu și  iubitul ei, Mike, Giulia Anghelescu și soțul ei, Vlad Huidu, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, Iuliana Pepene, prezentatoarea Observatorului de dimineață, și jurnalista de război Sonia Simionov, de asemenea parte din echipa Observator,  divele digitale Sânziana Negru și Laura Giurcanu, actrița Ada Galeș și mama ei, scriitoarea Antoneta Galeș sunt concurenții care au spus un DA hotărăt provocării celui de-al șaselea sezon America Express.

În această seară, echipele vor porni în cea mai istovitoare cursă cu bagajele, în căutarea rucsacurilor America Express. Iar aventura pe Drumul Soarelui începe chiar în Medellin, capitala criminalității din Columbia în urmă cu câteva decenii. Traseul este configurat în conformitate cu lista lungă de pericole de pe Drumul Soarelui: frământările sociale, luptele de gherilă și poveștile cu traficanți fac parte din tabloul acestei zone. Astfel, concurenții vor trece printr-o amplă ședință de securitate. Este pregătirea dinaintea startului. ”Sincer, nu știm la ce să ne așteptăm. Sperăm ca tot ce am văzut până acum în filme legat de Columbia să rămână doar în filme”, a spus Edward Sanda. Dar foarte curând, concurenții se vor simți chiar ca personajele unui film de acțiune!

Cursa plină de surprize le va adăuga o povară: o servietă misterioasă care va trebui livrată de competitori chiar în cartierul lui Pablo Escobar. Este vorba despre epicentrul de odinioară al infracționalității: Comuna 13, considerată cândva cea mai periculoasă zonă din lume! Cum arată în prezent cartierul și ce ascund servietele misterioase telespectatorii vor afla în prima ediție a celui de-al șaselea sezon America Express. Reality show-ul vine cu o premieră maraton de cinci zile. Astfel, în săptămâna lansării, show-ul va fi difuzat sâmbătă și duminică de la ora 20.00, iar de luni până miercuri de la ora 20.30. În cea de-a doua săptămână, America Express revine la tronsonul consacrat: duminică de la ora 20.00 și luni, marți și miercuri de la ora 20.30.