Avocatul Gheorghe Piperea lansează acuzaţii grave la adrssa Guvernului după ce a citit proiectul de lege trimis în Parlament pentru instituirea stării de alertă în România. Avocatul spune că legea ar putea fi un început de dictatură întrucât hotărârile vor fi emise și aprobate de premier, iar acestea nu vor putea fi contestate în nicio instanță.

”Uluitor, după atâtea sudălmi și jigniri de la guwerner, după atâtea dovezi de incompetență, fals, incoerență și corupție, partidul de opoziție numit pe ne-merit social-democrat anunță deja ca va vota legea privind starea de alertă. Hai să vă spun câte ceva despre proiectul acestei legi. Țara va fi condusă nu prin ordonanțe militare, ca până acum, ci prin decizii și regulamente ale autorităților, centrale și locale. Starea de alertă se va instaura prin declarație a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), aprobata de premier – vezi art. 20 lit.c) din OUG nr.21/2004*. Ați înțeles? Declarație, aprobată de premier. Nu decret prezidențial, supus aprobării Parlamentului, nu lege, nu oug, nu hg. Nefiind lege/oug, declarația nu poate fi contestată la CCR. Nefiind hotărâre de guvern sau al act administrativ, nu poate fi atacată în contencios administrativ. Neputând fi atacată nicicum, declarația privind instaurarea stării de alertă poate stabili orice măsură, obligație sau interdicție, indiferent de proporționalitatea acesteia. De exemplu, respiri greu chiar și fără mască (așa cum e cazul meu), nu importă – porți mască și o schimbi odată la 4 ore în metrou, la cumpărături sau in birou (biroul meu e la 5 m de orice alt birou și, totuși, voi fi obligat să port mască, pentru a nu infecta puricii de pe frunzele de yucca din ghiveci). Ai alergii la polen de ambrozie, la praf, la păcura arsă fe Elcen noaptea ca briganzii, la proștii cu tupeu de tipul “Câțu”, nu importă, strănutul tău este suspect și vei fi reclamat. Ai temperatura frunții cu 0,3 grade mai ridicată, pentru că ai urcat niște scări mai greu pe motiv de burtă multă, rezultat al vegetării pandemice în casă, nu importă, paznicul de la supermarket îți va refuza accesul și te va reclama autorității. Notă intermediară: CNSU va fi condus, in calitate de președinte, de vice-premierul în funcție. În mos curent, este vorba de Raluca Turcan. Până se “propaghează” ordinele coerente ale stimabilei, avem toate “șansele” să ne culcăm sănătoși și să ne trezim, Domane ferește, știți voi cum…acest act normativ emis de guvernul Năstase este în mod manifest neconstituțional”, scrie Gheorghe Piperea pe facebook.

Azi, Senatul dezbate şi votează proiectul de lege iniţiat de Guvernul PNL cu privire la instiuirea stării de alertă în România, începând din 15 mai 2020.

Dacă proiectul de telege trece de Parlament în forma trimisă de Guvern, Orban va tăia şi spânzura în România, până la finalul anului, fără ca cineva să-l poată întreba de sănătate.