Luminiţa Popescu, avocata lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât două persoane în accidentul rutier de la 2 Mai, este sora subprefectului PSD de Constanța, Marilena Dragnea.

Dintre toți avocații din Constanța, fix sora subprefectului județului care este membru PSD, a fost aleasă de părinții lui Vlad Pascu, să îl reprezinte ca și avocat.

Iar cocincidența face ca Luminița Popescu să fie și avocatul PSD Constanța. Ținând cont de aceste detalii, mass media sugerează că familia Pascu ar avea legături cu PSD.

Luminița Popescu i-a luat apărarea lui Vlad Pascu declarând presei că nu este consumator de droguri și că părinții lui sunt oameni simpli și că tânărul respectiv nu este fiu de beizadea.

„A realizat ulterior ce a făcut. Îi pare rău. Nu este nici tipul de persoană care s-a vehiculat în zona online, tot ceea ce s-a scris şi s-a spus au fost informaţii de pe anumite imagini. Nu este fiu de beizadea, aşa cum s-a precizat. Părinţii nu sunt oameni cu bani care nu au ce face eu ei şi îi dau copilului să se drogheze, sub nicio formă. Sunt nişte oameni simpli, normali. (…) A recunoscut că a consumat droguri. Urmează să vedem acum persoana care i-a dat. Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche. Am spus că sunt oameni simpli, oameni care nu au crescut un copil răsfăţat căruia i-au dat bani pentru droguri. Tatăl lui are două maşini, maşina pe care aţi văzut-o în fotografiile de pe Facebook este maşina tatălui. Maşina pe care o conducea este tot a tatălui. El nu are nimic pe numele lui. Doar ce a terminat liceul, se pregătea să intre la facultate”, a povestit avocata.

Luminița Popescu este avocata care reprezintă organizațiile PSD din orașul, dar și din județul Constanța, în problemele pe care partidul le are în instanțe în județ.

Marilena Dragnea, sora Luminiței Popescu și actualul subprefect al județului, a fost membru PNL și chiar candidat liberal la primăria din Năvodari, ulterior a trecut la PSD.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori înaintea accidentului morta, însă deși i-au descoperit droguri în mașină nu i-au făcut testul de drog și faptul că nu avea RCA la mașină, l-au lăsat să plece, iar o oră mai târziu a produs accidentul în care a ucis doi tineri.

Șoferul drogat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, de Judecătoria Mangalia, iar avocata sa a anunţat că nu va contesta decizia.