Concluzii șocante ale procurorilor francezi cu privire la catastrofa aviatică din 24 martie din Alpii Francezi. Copilotul german a prăbușit intenționat aeronava companiei Germanwings în care se aflau 150 de persoane, 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Copilotul german a ucis 149 de oameni în mod intenționat, prăbușind aeronava în Alpii Francezi.

Procurorul francez care conduce ancheta a spus presei că pilotul a ieșit din cabină pentru a merge la toaletă, timp în care copilotul a blocat ușa și a declanșat procedura de aterizare a avionului.

Procurorul spune că potrivit informațiilor obținute din cutia neagră a avionului, copilotul a refuzat să deblocheze ușa și nu a răspuns la apelul pilotului.

“În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile copilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comandă“, a precizat procurorul.

Copilotul a refuzat să răspundă și la apelurile operatorilor din turnul de control și nici la cele venite de la aeronavele care zburau în zonă.

Imediat ce a rămas singur în cabină, copilotul a declanșat procedura de aterizare, avionul a pierdut brusc din altitudine și s-a izbit de Alpii Francezi.

Avionul companiei Germanwings a decolat marți de la Barcelona cu destinația Düsseldorf, iar la ora 12,30, ora României, s-a prăbușit în Franța.