Un bărbat în vârstă de 59 de ani a decedat sâmbătă, după ce s-a prăbușit cu avionul utilitar pe care-l pilota. Aeronava s-a prăbușit pe un câmp din apropierea localității Stăncuța din județul Brăila.

Avionul care s-a prăbușit sâmbătă dimineață într-o orezărie din apropierea localității brăilene Stăncuța, aparţine firmei Pegas din Galaţi şi a fost închiriat de o firmă din Brăila pentru a împrăştia îngrăşământ. Însă, substanța chimică  nu a fost împrăştiată pe câmp, ci a rămas în buncărul avionului.

Avionul utilitar de tip Antonov 2 s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă, într-o orezărie din judeţul Brăila, în apropierea localităţii Stăncuţa.

În jurul orei 7.42, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a fost sesizat faptul că un avion utilitar s-a prăbuşit în comuna Stăncuţa.

La scurt timp după producerea accidentului, pilotul şi copilotul avionului utilitar au fost preluaţi cu două ambulanţe, fiind transportaţi, în stare stabilă, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Pilotul Costică Vâlcu, în vârstă de 59 de ani, a murit la câteva ore de la accident, la Spitalul Județean Brăila, din cauza politraumatismelor.

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator înainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Pilotul avea politraumatisme, iar copilotul a suferit traumatisme la torace şi la piciorul stâng, care nu îi pun viaţa în pericol.

Potrivit colonelului Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila: Avionul s-a prăbuşit pe un teren agricol, pe o orezărie, din apropierea localităţii Stăncuţa, nu a explodat, nu a luat foc, iar când au ajuns la faţa locului pompierii s-au eliminat toate riscurile. Cei doi au ieşit din aparatul de zbor pe picioarele lor, au fost conştienţi, au cooperat cu personalul medical. Avionul a fost avariat în partea din faţă, aripi, motor, în timp ce partea din spate nu a suferit avarii, acolo fiind şi substanţa ce urma să fie împrăştiată pe câmp. La faţa locului sunt echipaje ale ISU, Poliţie, Jandarmerie, reprezentanţi ai Primăriei Stăncuţa şi un reprezentant al firmei care a închiriat avionul. În zonă bate vântul, însă nu într-atât de tare încât să ducă la prăbuşirea unui avion. Cauzele accidentului urmează a fi stabilite în urma anchetei.

Avionul de tip Antonov 2, construit înainte de 1980, era în stare bună de funcţionare, iar pilotul avea aproximativ 6.000 de ore de zbor.