Românii sunt obligaţi de Guvernul Orban şi de Iohannis, să poarte mască de protecţie în timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează oamenii să nu poarte mască dacă sunt sănătoși întrucât se pot îmbolnăvi.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează oamenii să nu poarte mască dacă nu sunt bolnavi pentru că se vor îmbolnăvi. Masca nu te protejează ci te îmbolnăveşte. Avertismentul OMS vine în contradicţie cu decizia Guvernului Iohannis – Orban cu privire la obligativitatea ca românii să poarte mască în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun şi chiar pe stradă.

Reprezentanții OMS spun că un om sănătos nu are nevoie de o astfel de mască, din contră. Dacă nu este manevrată corect, masca poate să îmbolnăvească persoana care o poartă, explică OMS.

”Dacă nu aveți aceste simptome, nu trebuie să purtați mască, deoarece nu există dovezi că măștile ar proteja oamenii care nu sunt bolnavi. Totuși, dacă sunteți sănătoși dar aveți grijă de o persoană care ar putea fi infectată cu noul coronavirus, atunci ar trebui să purtați o mască ori de câte ori vă aflați în aceeași cameră cu persoana respectivă!”, au transmis experții, conform Antena 3.

OMS insistă că masca poate oferi o falsă impresie de protecție:Dacă nu aveți niciun simptom respirator precum febră, tuse, sau o mucoasă iritată, nu trebuie să purtați o mască. Aceasta vă poate crea falsa impresie de protecție, când poate fi chiar o sursă de infectare dacă nu este folosită corect.

Conform siteului oficial al OMS, SARS-CoV-2 este sensibil doar la razele ultraviolete și la căldură și poate fi neutralizat eficient folosind eranol, dezinfectant cu clor, acid peroxiacetic și cloroform, cu excepția clorhexidinei.

În România, dacă eşti prins fără mască de protecţie în mijloacele de transport în comun, la muncă sau la hipermarket, rişti amendă de până la 2500 lei.

Oare de ce a introdus Guvernul Orban, obligativitatea purtării măştii de protecţie? Să asigure vânzarea măştilor pentru anumite firme?!