Tricolorele au făcut un meci perfect, reușind să controleze autoritar finala mică de la început până la final.

Româncele nu au dat adversarelor nicio șansă, lăsând în urmă un mic regret că fost atât de aproape de o calificare în finală.

După 60 de minute de joc, România s-a impus cu 31-22 în fața Poloniei, adjudecându-și astfel medalia de bronz.

Cristina Neagu, cu 10 de goluri marcate la Mondiale, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei.

Este o mare performanţă pentru handbalul românesc. La început obiectivul era să intrăm pe locurile pentru turneele preolimpice şi sunt foarte fericită că am luat medalie. Le mulţumesc oamenilor care au fost în tribună şi celor care ne-au susţinut din faţa televizoarelor. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat ca 2015 să fie anul meu”, a spus Cristina Neagu la Dolce Sport.

România a ocupat locul 10 la ediția precedentă a Campionatului Mondial, în 2013, în Serbia.

România este singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, cucerind o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005).

La Campionatul Mondial din 2013, România a fost învinsă în optimi de Polonia, scor 31-29, la Novi Sad.

Tricolorele vor primi din partea MTS, o primă de aproximativ 7000 de euro. Prim ministrul Dacian Cioloș a anunțat că este posibil să le dubleze primele.

Cristina Neagu a devenit golgheterul Campionatului Mondial, după ce a reuşit 10 goluri în finala mică, România – Polonia 31-22. Cristina Neagu a terminat turneul final cu 63 de goluri, cu 3 peste Jovanka Radicevic din Muntenegru.