Cine nu și-ar dori o sesiune de răsfăț în propria casă? Sau măcar un loc în care să se poată relaxa pe deplin, fără a mai fi nevoit să fugă prin aglomerația orașului pentru aceasta? Un fotoliu masaj în care să își poată lasă grijile și stresul, timp în care fiecare moleculă de ADN să strige de plăcere?

Masajul este o componentă importantă a relaxării, iar afectele sunt cu adevărat remarcabile. Practic simțim nevoia din când în când să ne destresăm, deoarece corpul nostru nu acumulează doar toxine și kilograme, ci și stres. Iar în acest caz, masajul ne ajută să ne relaxăm trupul, astfel încât starea sa de bine să se răsfrângă atât corporal, cât și mental. Putem vorbi așadar despre efecte terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Masajul poate fi de mai multe tipuri și, combinat cu un stil de viață sănătos și cu o alimentație potrivită, chiar ne poate face să ne simțim excelent. Masajul este structurat pe grupe musculare, dar și pe părți ale corpului. Zona cervicală și zona lombară par a fi cele mai solicitate zone ale organismului uman, mai ales în contextul lumii moderne, unde este lesne de înțeles că tehnologia modernă ne obligă uneori să uităm să adoptăm o poziție corporală corectă. Din contra, mâncăm lângă laptop, adormim cu telefonul în mâna, totul fără a ne îngriji de ceea ce înseamnă odihnă pentru corpul nostru.

În timp, fiecare dintre aceste acțiuni au implicații asupra noastră. Încep durerile și o dată cu ele și problemele. Iar atunci căutăm soluțiile. Vizitele repetate la un salon de masaj sunt costisitoare, iar la fel de costisitoare sunt și vizitele acasă ale unui maseur profesionist. Sau ai putea să îți achiziționezi un scaun de masaj, iar investiția făcută să se amortizeze în timp, cu fiecare utilizare a produsului. Soluția nu este nicidecum una rea, mai ales că în acest fel scaunul  te va îmbia ori de câte ori vei simți nevoia, iar tu nu vei mai fi nevoit să te deplasezi. Un alt avantaj consta și în faptul că un astfel de scaun se adaptează în mod rapid oricărui tip de locuința, indiferent de mobilă sau decor, drept pentru care nu va face notă discordantă cu aceasta. În birou, într-un spațiu comercial sau pur și simplu în living, un astfel de scaun poate face minuni pentru musculatura ta.

Masajul te face să te simți mai tânăr și mai revigorat. Îți va oferi o stare de fericire, iar tu îți vei putea relua activitățile în care erai implicat, cu mai mult avânt. Detensionarea musculară te va ajută să fii mai mobil și în consecință mai eficient. Să gândești mai limpede și în consecință să devii mai agil. Toate datorită faptului că masajul are proprietatea de a elibera corpul de stres. Firește, stresul organismului nu este similar cu cel mental. Însă beneficiile aduse corpului se vor răsfrânge și asupra mentalului, ceea ce te va face să privești lucrurile altfel, poate mai clar decât înainte. Poate că ai simțit și tu de multe ori că o durere de spate sau o întindere musculară îți acaparează pur și simplu mintea. Că nu te lasă să lucrezi la adevăratul potențial și în consecință nu îți oferă posibilitatea să dai randament așa cum ar trebui. Chiar și corpul obosește și trebuie să îi acordăm acestuia răgazul cuvenit pentru a-și reveni.

Oboseala fizică este dușmanul reușitei noastre. Durerile și tensiunea ne pot ține în loc și ne pot face să nu vedem frumusețea care se află înaintea ochilor noștri. De aceea o sesiune de masaj este binevenită oricând, pentru că relaxarea ne va aduce în mod cert și liniștea.

Sursa foto: Pixabay.com