Bărbatul care a comis marţi atacul armat de la Strasbourg, a fost împuşcat mortal de poliţia franceză, în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat, joi seară, în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf. Atacul armat de marţi seară s-a soldat cu 3 morţi şi 12 răniţi.

Cherif Chekatt a fost împuşcat mrotal în jurul orei locale 21.00, pe strada Lazaret, după ce acesta a tras asupra a trei poliţişti care au ripostat, a declarat ministrul de interne francez Christophe Castaner.

Suspectul a fost reperat în jurul orei locale 21.00 de o echipă a „brigăzii specializate de teren”, în timp ce „rătăcea” pe stradă. „Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator”, a precizat Castaner în prefectura departamentului Bas-Rhin din Strasbourg.

Christophe Castaner a anunţat redeschiderea Târgului de Crăciun din Strasbourg, după două zile în care a fost închis.

Autorul sângerosului atac în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, avea de 29 de ani, fiind radicalizat şi cu un trecut judiciar ”încărcat”.

Născut la Strasbourg în 1989, pe numele său exista o fişă ”S” (siguranţa statului) întocmită de către serviciile antiteroriste, în urma unei încarcerări din 2013 în 2015, în cursul căreia a atras atenţia serviciilor de informaţii din cauza unor violenţe, raficalizării şi a practicii sale religioase şi prozelitismului său. El era urmărit, din această cauză, de când a ieşit de la închisoare.

El avea un cazier ”destul de important” cuprivire la violenţe, furturi, distrugeri -atât în Franţa, cât şi în Germania, unde a fost de asemenea încarcerat, însă acest ”radicalizat” nu a ”fost niciodată cunoscut din cauza unor delicte legate de terorism”, a insistat secretarul de stat de la Interne Laurent Nuñez la France Inter, dezminţind că acesta a încercat să se ducă în Siria.