Lungmetrajul “Autoportretul unei fete cuminți”, în regia Anei Lungu, va fi distribuit în cinematografele din Brazilia.

Pelicula, care va avea premiera națională astăzi în cadrul Festivalului Internațional de Film București, va fi lansată la începutul anului viitor în America de Sud de către Supo Mungam, o companie de distribuție tânără care are în vizor producții cinematografice din Asia, Africa și Europa de Est.

Ne dorim să distribuim filme care nu sunt accesibile publicului brazilian, care nu pot fi găsite pe internet sau nu ajung în fesivalurile din țară. Ne dorim ca producțiile pe care noi le lansăm să nu fie văzute doar de spectatorii iubitori de filme de artă ci de toate categoriile de public”, a declarat Pedro Henrique Leite, directorul Supo Mungam.

Între timp, “Autoportretul unei fete cuminți” își continuă traseul festivalier; pelicula participă săptămâna aceasta în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film București (20-26 Aprilie ) dar și în competiția Crossing Europe din Linz- Austria (23-28 Aprilie).

În România, filmul regizat de Ana Lungu va fi lansat oficial în cinematografe, de casa de distributie Mandragora, în această toamnă, pe 25 septembrie.

“Autoportretul unei fete cuminți” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o “familie bună”. Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producție Mandragora – și Ana Lungu.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula “Burta Balenei”, producție selectată în 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno în cadrul secțiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. “Burta Balenei” a fost scris și regizat împreună cu Ana Szel .

“Autoportretul unei fete cuminți” este un proiect de film românesc, 100%  independent, realizat de casa de producție Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film și Cinelabs România, cu sprijinul Groupama Asigurări, BMW Group România,