La umbra stării de urgenţă, lucruri monstruase se porduc în România. Suntem la un pas distanţă de a pierde trei judeţe din ţară. Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, un proiect de lege care acordă autonomie Ținutului Secuiesc. Din cauza stării de urgenţă care interzice protestele, românii nu pot ieşi în stradă ca să se revolte faţă de această decizie.

Proiectul de lege depus pe şest de UDMR, în Ajunul Crăciunului din 2019, legiferează un nou stat în interiorul statului român.

Deşi este o lege neconstituţională întrucât încalcă Constituţia României care la articolul 1 alineatul 1 prevede faptul că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, deputaţii s-au făcut că plouă şi au „uitat” în plină stare de urgenţă, să dea vot de respingere. Şi uie aşa, legea a fost adoptată tacit, fără dezbatere şi vot.

Şi asta în condiţiile în care proiectul de lege are avize negative în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.
Potrivit proiectului de lege, Ținutul Secuiesc poate deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în Ținutul Secuiesc.
Autonomia regională va fi exercitată de un Consiliul de Autoadministrare, autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct secret și liber exprimat, precum și de Comisia de Autoadministrare desemnată de acesta.
De asemenea inițiativa prevede că Ținutul Secuiesc poate avea președinte cu un mandat de patru ani dar și autorități locale – un Consiliul Scaunal, un Consiliu Comunal, Consiliul Orășenesc, Consiliul Municipal și primar.
Totodată, statutul de regiune autonomă a Ținutului Secuiesc poate fi desființat numai printr-un referendum organizat în Ținutul Secuiesc.
Adică, cu alte cuvinte, se legiferează crearea unui nou stat în România. Proiectul de lege merge la Senat unde se va da vot final.
S-ar putea ca din cauza stării de urgenţă, când atenţia românilor este mutată la coronavirus, să ne trezim că Ţinutul Secuiesc a devenit ţară în inima României.

Dacă vrei ca România să rămână stat suveran şi indivizibil şi astfel de legi să nu fie adoptate niciodată în Parlament, vino alături de Noua Românie. Înscrie-te şi vino să lupţi alături de echipa Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.