Vremea automobilelor electrice este aici şi se pare că va fi de viitor. Din ce mai mulţi oameni devin preocupaţi de mediul în care trăiesc şi învaţă despre importanţa acestuia şi despre felul în care ne ajută acesta să supravieţuim.

Importanţa maşinilor electrice este aşadar văzută acum şi lumea începe să se direcţioneze către metodele de protejare a lumii în care trăim. După ani şi ani de uimire şi de dezbateri acerbe, multe companii de automobile au introdus conceptul unor maşini electrice pure.

Preocuparea pentru mediu

Oamenii din toată lumea sunt entuziasmaţi şi afişează un interes mare pentru aceste automobile ale viitorului. Nu mai există un control al preţurilor care cresc şi scad ale combustibililor, mai mult, maşinile care funcţionează pe gaz sunt principalul vinovat de încălzirea globală. Achiziţionarea unei maşini electice nu numai că te ajută să economiseşti foarte mulţi bani, proprierarul făcând o investiţie majoră, dar de asemenea nu va avea nevoie de combustibil de schimbat în fiecare săptămâna şi va avea parte de beneficiul protejării şi curăţării mediului înconjurător.

Cu siguranţă că aceste maşini eco dispun de nişte preţuri destul de mari, însă compensează prin economisirea de mii de lei care ar putea fi folosiţi pentru alimentarea cu combustibil în fiecare săptămâna. Producătorii auto au cheltuit miliarde de lei în proiectarea a asemenea maşini, pentru dinamica acestora şi pentru cercetările care au demonstrat că aceste automobile vor deveni prima preferinţă a cumpărătorilor din toată lumea.

            Ford Focus Electric

Lansată pe piaţă cu comentarii pozitive şi laude, Ford Focus Electric a fost premiată cu Green Car Vision Award  şi a fost de asemenea şi pretendentul de top pentru Green Car of the Year 2012. Cât tot veni vorba despre anul 2012, maşină este disponibilă în 19 oraşe ale ţării şi această reţea s-ar putea extinde în anul ce vine. Aceste modele de maşini sunt alimentate de nişte motoare electrice speciale care le oferă o putere de 100 kW şi se foloseşte de o baterie de 23 kWh litiu-ion. Această maşină dispune de asemenea şi de un alimentator de 240V care o ajută să se încarce pe deplin în doar 3 ore. Testele efectuate asupra acestui model sugerează faptul că maşina rulează cu 77 de mile la o singură încărcare.

            Nissan Leaf

Nissan plănuieşte să fie primul fabricant auto care să pună pe şosele în jur de 50.000 de maşini pe baterii electrice. Un adevărat miracol tehnologic, Leaf este o maşină electrică 100% care nu necesită nici un singur strop de benzină pentru a funcţiona. Impresionează cu cu un motor electric de 80 kW care este alimentat de o baterie de 24 kWh pe litiu-ion. Poate să asigure locuri pentru 5 pasageri iar rezultatele susţin că acest automobil rulează aproximativ 90 de mile la o singură încărcare. Cu statistici atât de mari legate de kilometraj, Nissan doreşte să facă din modelul Leaf un nume popular în toată lumea.

            Chevrolet Volt

Automobilul de la General Motors şi-a făcut o intrare impresionantă  pe piaţa automobilelor electrice din lume cu acest model Volt. Această maşină grozavă nu este în totalitate electrică. Este un hibrid plug-in cu un motor de 1,4 litri pe gaz alimentat de o baterie care funcţionează până la 40 de mile după o singură încărcare. Chiar dacă este un hibrid auto, cererile pentru un asemenea model tot sunt destul de ridicate. Volt vine cu un motor electric de 111 kW care oferă o putere mare datorită bateriei pe litiu-ion de 16 kW. În ziua de azi, acest model auto este considerat a fi cea mai eficientă maşină pe benzină din State.