Autocarul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund a fost vizat marţi seară de trei explozii înaintea unui meci din Liga Campionilor. În urma exploziei, un fotbalist a fost rănit iar partida de fotbal cu AS Monaco a fost anulată.

Momente de panică în Germania, înaintea meciului Borussia Dortmund – AS Monaco, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

În jurul orei locale 19.15 (17.15 GMT), trei explozii au răsunat la trecerea autocarului echipei din Dortmund care era pe punctul de a părăsi hotelul şi a se îndrepta spre stadion, unde urma să înfrunte echipa din Monaco, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Explozia s-a produs la 10 km de stadionul pe care este programată partida, în fața hotelului.

Au fost 3 dispozitive ascunse într-un gard viu, care au explodat la trecerea autocarului. Suflul exploziei a fost atât de puternic și de zgomotos încât un localnic din apropiere, care stătea în casă și se uita la televizor, a mărturisit că a crezut că a început războiul.

„Toată echipa este în stare de şoc. Sunt imagini pe care nu le putem scoate din minte„, a mărturisit directorul general al clubului german, Hans Joachim Watzke.

Geamurile securizate ale autocarului au zburat parţial făcute ţăndări şi un jucător al echipei, apărătorul internaţional spaniol Marc Bartra, 26 de ani, a fost rănit. Acesta a fost operat în cursul serii pentru fractură la încheietura mâinii şi îngrijit pentru tăieturi.

Meciul dintre formaţia germană Borussia Dortmund şi echipa franceză AS Monaco, programat marţi seara, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, a fost amânat pentru miercuri, în urma unor explozii care au avut loc marţi lângă autocarul echipei Borussia, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând clubul din Bundesliga.

Potrivit sursei menţionate, partida se va juca miercuri, de la ora locală 18,45 (19,45, ora României).

O explozie a avut loc marți seară în apropierea autocarului Borussiei. Fundaşul Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, a fost rănit la braț şi transportat de urgenţă la spital. Un dispozitiv pus pe sosea ar fi facut praf geamurile autocarului care plecase de la hotel pentru a ajunge la stadion.

Borussia Dortmund a anunțat pe twitter că fanii lui Monaco veniți la meci pot apela la ajutorul nemților pentru a le asigura cazare pentru meciul reprogramat mâine, de la ora 19:45.