Austria a câştigat duminică, partida cu Macedonia de Nord, disputată pe stadionul Naţional Arena din Bucureşti. Este prima victorie din istorie pentru Austria la un Campionat European de fotbal.

Primul meci disputat în România la un Campionat european de fotbal, a marcat alte două premiere. Macedonia de Nord a jucat primul său meci la Campionatul European iar Austria a bifat prima sa victorie la Euro după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer în minutul 18, Michael Gregoritsch în minutul 78 şi Marko Arnautovic în minutul 89.

Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ”veteranul” Goran Pandev în minutul 28.

Potrivit UEFA, Pandev, la 37 de ani, este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO, fiind devansat de austriacul Ivica Vastic, care a marcat din penalty în 2008, contra Poloniei, la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.

Al doilea meci din Grupa C va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Amsterdam, între Olanda şi Ucraina.

În etapa a doua, pe 17 iunie, Macedonia de Nord înfruntă Ucraina la Bucureşti, iar Olanda primeşte vizita Austriei (la Amsterdam).