Handbalul românesc este pe cai mari la Universiada din Malaga. Tricolorii au cucerit aurul iar tricolorele argintul.

Naţionala masculină de handbal a României a cucerit duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, după ce a învins Coreea de Sud. Naționala feminină de handbal a cucerit argintul în cadrul Campionatelor Universitare.

Echipa masculină de handbal a României a câștigat duminică finala Campionatului Mondial Universitar de la Malaga din Spania, după ce a învins Coreea de Sud cu scorul de 28-20.

Băieţii au ajuns în finala de duminică după o partidă spectaculoasă în care s-au mobilizat exemplar, eroul meciului fiind portarul Ionuţ Iancu, autor a 13 intervenţii, susţinut de golegul Darius Makaria, decisiv în alte câteva rânduri.

Naţionala antrenată de Paul Mihăila a jucat perfect în prima repriza a meciului cu ibericii şi au avut un avantaj de şapte goluri la pauză, 18-11, diferenţă care s-a dovedit suficientă pentru România.

România s-a impus și în grupe în fața Coreei de Sud, la o diferență mai mică, 29-28. În semifinale, România a învins echipa gazdă, Spania, cu scorul de 29-26.

Succesul tricolorilor la Universiadă vine după o pauză de 29 de ani.

Sâmbătă, naţionala feminină a României a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, formaţia antrenată de Costică Buceschi şi Nicoleta Alexandrescu a fost învinsă de Spania. România a fost învinsă, sâmbătă, scor 14-20, de reprezentativa ţării gazde. Spania şi-a luat astfel şi revanşa după înfrângerea din grupă cu 20-19.

argint handbal universiada romania