Au ştiut de la început că virusul COVID a fost fabricat şi scăpat din laboratorul din Wuhan. Au ascuns tot ca să nu afecteze imaginea Chinei

La mai bine de doi ani de la începutul pandemiei de coronavirus, încep să apari tot mai multe dovezi care confirmă faptul că virusul a fost fabricat şi scăpat din laboratorul din Wuhan. Însă, din pentru a nu strica „armonia internaţională” şi să nu afecteze imaginea Chinei, au ţinut totul ascuns. Însă acum s-a aflat totul.

După ce mesajele electronice trimise lui Anthony Fauci, consultantul pe teme medicale al Casei Albe, au ajuns în mass media, s-a aflat că americanii ştiau de la început ce s-a întâmplat.

În 2 februarie 2020, Sir Jeremy Farrar, directorul organizației britanice de cercetări biomedicale Welcome Trust, menționa în emailul către american, că „probabil” virusul COVID-19 a evoluat rapid dintr-un virus similar SARS.

În mail-ul către dr. Fauci, Farrar suspecta că SARS-CoV-2 (denumirea medicală a COVID-19) s-a dezvoltat din SARS într-un țesut uman, în laborator.

Responsabil medical din SUA: „O discuție despre eliberarea accidentală a COVID, dăunătoare pentru armonia internațională”

Farrar a adăugat că SARS-CoV-2 a fost, probabil, „creat accidental” și „pregătit pentru o transmitere rapidă de la om la om”.

Mesajul lui Jeremy Farrar către dr. Fauci a fost trimis, de asemenea, către dr. Francis Collins, de la Institutul Național pentru Sănătate din SUA.

Collins i-a răspuns lui Farrar estimând că o dezbatere ulterioară pe tema originii COVID ar putea dăuna „armoniei internaționale”.

De asemenea, într-un mail către reprezentantul Welcome Trust, dr. Ron Fouchier a insistat că o astfel de discuție ar provoca „un rău inutil” științei, în general, și „științei din China, în particular”, menționează The Telegraph.

În corespondența sa cu savanți de top din SUA, directorul Welcome Trust a arătat că există și alți oameni de știință ce apreciază că SARS-CoV-2 nu ar fi putut evolua natural.

Într-un alt e-mail, din 4 februarie, Farrar și-a revizuit estimările pentru o scăpare accidentală din laborator la 50:50.

Profesorul Eddie Holmes, de la Universitatea din Sydney, a dat o estimare de 60:40 în favoarea scăpării accidentale.

Bob Garry, de la Universitatea din Texas, s-a declarat, la rândul său, sceptic în privința evoluției naturale a COVID-19.

COVID-19 a apărut prima dată în oraşul Wuhan, unde se află Institutul de Virusologie administrat de Academia Chineză de Științe.