Minune la un spital din România. Viaţa unui copil de doar 4 ani, a fost salvată cu ajutorul ciocolatei.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iași au reuşit să salveze viaţa unui copil de 4 ani, care cântărea doar 7 kg, cu ajutorul ciocolatei.

Copilul a ajuns la spital, în urmă cu șase săptămâni, în stare critică.

Copilul nu a fost hrănit niciodată cu mâncare solidă, avea stomacul extrem de mic pentru vârsta lui, o infecţie la sistemul digestiv, iar la fel de mic era şi esofagul. Iar tratamentul cu ciocolată l-a ajutat să înghită mai uşor mâncarea.

„El inițial nici nu mergea. Nici nu putem spune că avea mușchi. Era piele și os . Un schelet. Acum el merge și singur, merge de mânuță, îi place să se plimbe”, spune Ana Maria Roșu, medic rezident Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași, potrivit Digi 24.

În doar şase săptămâni, Gabriel a ajuns să aibă 11 kilograme.

„Ceea ce este un fenomen depășește ceea ce scrie în tratatele de specialitate. El cred că are noroc în viață. Ciocolata neagră, cea care are peste 70 % cacao într-o cantitate în medie de 40 de grame pe zi. Efectul demonstrat știintific este pe o parte că echilibrează flora intestinală, sistemul bacteorologic al intestinului”, spune Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iaşi.