Azi a intrat în vigoare noua Stare de Alertă pe întreg teritoriul României. Guvernul Cîţu a decis să prelungească Starea de Alertă medicală pentru încă 30 de zile din cauza creşterii alarmante a noilor cazuri de infectare cu coronavirus.

Românii nu scapă de restricţii nici la un an de la prima stare de urgenţă. De azi intră în vigoare noile restricţii privind prelungirea stării de alertă.

Românii nu mai au voie să circule în intervalul orar 22.00-5.00, decât cu adeverinţă şi doar pentru situaţii excepţionale.

masca rămâne în continuare obligatorie a fi purtată atât în spaţii închise, în mijloacele de transport, cât şi pe stradă.

A fost limitat şi gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

În Bucureşti, dinc auza codului roşu de infectare, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălăile de jocuri de noroc, rămân închise.