Judecătorii Dorel Matei și AnaMaria Trancă au decis ca Mariana Rarinca să fie condamnată la trei ani cu suspendare în dosarul în care este acuzată că ar fi șantajat-o pe Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia vine să ”albească” imaginea preamăritei judecătoare Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a fost executată din nou de ”justiția independentă” din România, la comanda Liviei Stanciu.

Completul de la Curtea de Apel București, format din judecătorii Dorel Matei și AnaMaria Trancă, cei care și-au judecat unul altuia cererile de recuzare în dosar, au decis ca Mariana Rarinca, deși nevinovată, să fie condamnată definitiv și irevocabil la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia era una așteptată ținând cont de faptul că cei doi judecători au decis casarea sentinței inițiale de achitare dată de judecătorii Risantea Găgescu și Damian Dolache.

Mariana Rarinca a declarat vineri, în direct la Antena 3 că se aștepta să fie chiar și arestată azi și că își pregătise bagajele: Am auzit sentința, trei ani cu suspendare, s-a menținut sentința fondului. Vă spun ca și data trecută în cazul achitării, că începusem să îmi fac bagajele. Mă temeam că o să mă ia. Chiar știam situația completului, că a avut preconcepută sentința. Credeam că odată cu pronunțarea directă o să fie deja oamenii la poartă ca să mă ridice.

Întrucât o sentință cu executare era bomba care putea cutremura sistemul juridic din România, s-a ales calea de mijloc prin care nici Rarinca nu ajunge la pușcărie, dar Livia Stanciu este albită pentru că a făcut un denunț calomnios.